Agresiunea Azerbaidjanului este o cauză de îngrijorare pentru liderii creștini din Armenia

Conducerea Bisericii Apostolice Armeniene este „profund îngrijorată” în legătură cu agresiunea Azerbaidjanului petrecută la granița de est a Armeniei.

Liderii bisericii au spus într-o declarație: „Azerbaidjan, ignorând termenii declarației trilaterale de la 9 noiembrie 2020 [acordul de armistițiu intermediat de Rusia, care a încheiat lupta dintre Azerbaidjan și Armenia în Nagorno-Karabah], susține noi obiective pentru teritoriile suverane ale statului armean.”

Biserica a cerut „comunității internaționale” și altor biserici „să își ridice vocile prin toate mijloacele posibile, să înceteze următoarele atentate din partea azeră pentru salvarea vieților omenești, protejarea drepturilor fundamentale și prevenirea unei noi tragedii”.

O recentă izbucnire de luptă s-a sfârșit printr-un armistițiu, negociat cu sprijinul Rusiei, dar prim-ministrul Armeniei, Nikol Pashinyan, a spus că începând cu mai 2021, Azerbaidjanul și-a însușit în jur de 41 de kilometri pătrați (16 mile pătrate) de teritoriu armean.

Liderul bisericii armene, Hovakim Manukyan, a susținut că „situația este mai rea decât este prezentată în media și pe canalele oficiale”, adăugând că intenția Azerbaidjanului este de a prelua controlul teritoriului armean pentru a crea un coridor terestru spre enclava azeră a Nahicevanului și a Turciei.

Invazia azeră a Nagorno-Karabah-ului, o enclavă etnică armeană din interiorul Republicii Azerbaidjan, care este majoritar musulmană, a început la sfârșitul lui septembrie 2020, cu sprijinul politic și militar al Turciei. Conflictul cu Azerbaidjan s-a sfârșit în noiembrie 2020, luând teritorii importante care aparținuseră inițial comunității armene.

Strigați către Domnul pentru protecția creștinilor din Armenia. Lăudați-L pentru istoria creștină a poporului armean și rugați-vă ca ei să demonstreze o profunzime spirituală care va face de rușine pe oricine ar încerca să îi persecute (Luca 21:15). Rugați-vă ca ei să Îl cunoască pe Domnul drept scutul și fortăreața lor în aceste timpuri incerte (Psalmul 18:2).

Sursa: Barnabas Found

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.