Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Apărătorii libertății religioase îi îndeamnă pe creștini să boicoteze Jocurile Olimpice de la Beijing 2022

Având în vedere că Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 urmează să aibă loc la începutul lunii viitoare, organizațiile de susținere a libertății religioase îi îndeamnă pe creștini să boicoteze evenimentul din cauza persecuției din China a creștinilor și a altor minorități religioase.

Miercuri, grupul de supraveghere a persecuției religioase Open Doors USA a lansat lista ce conține Topul Mondial al Persecuției cu primele 50 de țări în care este cel mai dificil să fii creștin.

În timpul conferinței de presă de la lansarea listei, David Curry, directorul general al Open Doors, a vorbit despre persecuția de către Partidul Comunist Chinez împotriva creștinilor și a altor minorități religioase, inclusiv a musulmanilor uiguri, care ar fi fost supuși muncii forțate.

Potrivit The Christian Post, Curry a cerut un boicot asupra viitoarelor jocuri de iarnă, deoarece este „un exemplu al modului în care China folosește sportul, banii și investițiile în infrastructură din întreaga lume pentru a acoperi încălcările drepturilor omului”.

„Open Doors face apel la fiecare creștin să se alăture acestui boicot al Jocurilor Olimpice în numele fraților și surorilor noștri persecutați din China”, a subliniat el, îndemnând creștinii să nu urmărească Jocurile Olimpice de iarnă.

Curry a explicat, de asemenea, de ce China, numărul 17 în Topul Persecuției, nu a urcat în Top în acest an.

„Din câte știm, ei încă nu aliniază oamenii ca să-i împuște, cel puțin noi nu știm ca acest lucru să se întâmple”, a spus el.

Un exemplu de persecuție în țară include utilizarea de către guvern a „controlului guvernamental centralizat pentru a suprima și extermina practicarea liberă a religiei de toate felurile”, a remarcat Curry.

În plus, Partidul Comunist folosește „un sistem sofisticat de supraveghere monitorizat de inteligența artificială pentru a urmări mișcările oamenilor credincioși. Se folosește chiar și recunoașterea facială pentru a-i monitoriza pe cei care intră în lăcașurile de cult”, a explicat el.

„China a implementat recent restricții suplimentare privind Bibliile și literatura creștină online, de exemplu. Numai grupurile care recunosc Partidul Comunist din China și acceptă ca predicile lor să le fie cenzurate vor avea voie să distribuie Scriptura”, a continuat Curry.

Drept urmare, 100 de milioane de creștini chinezi vor putea citi Biblii care au fost modificate sau din care unele elemente au fost eliminate cu totul, deoarece intră în conflict cu „dogma comunistă”.

Curry a mai spus că multe biserici „sunt forțate să se desființeze și să se spargă în grupuri mai mici sau să intre în subteran”. Mai mult, el a explicat că Particul Comunist persecută oamenii credincioși deoarece consideră religia ca „o amenințare” la adresa „valorilor statului chinez”.

Între timp, Vocea Martirilor, o organizație internațională dedicată protejării drepturilor creștinilor persecutați, a lansat o campanie de rugăciune care îi îndeamnă pe creștinii din întreaga lume să se roage pentru credincioșii chinezi în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing.

„Olimpiadele sunt întotdeauna un spectacol minunat cu realizări atletice inspiratoare. Dar să nu uităm ceea ce guvernul gazdă nu vrea să vedem: pastori închiși, clădiri bisericești distruse și o lipsă totală de libertate religioasă”, a declarat Todd Nettleton, purtătorul de cuvânt al VOM, într-un comunicat de presă transmis Christian Headlines.

„Sper că fiecare creștin va folosi fiecare moment când va auzi o știre despre desfășurarea olimpiadei ca un memento pentru a se ruga pentru membrii familiei noastre persecutați din China, așa cum ne îndrumă Scripturile să facem.”

Nettleton a împărtășit, de asemenea, câteva moduri în care credincioșii se pot ruga pentru frații și surorile lor chinezi în Hristos.

„Rugați-vă ca pastorii și liderii bisericii să rămână credincioși adevărului biblic, în ciuda presiunii guvernamentale de a face compromisuri. Rugați-vă pentru încurajarea credincioșilor chinezi, ca ei să experimenteze unitatea și părtășia ca membri ai Trupului lui Hristos”, a spus el.

„Rugați-vă pentru protecția lui Dumnezeu peste creștinii încarcerați, pentru sănătatea lor și rugați-vă ca ei să aibă oportunități de a mărturisi pe Hristos gardienilor și colegilor prizonieri”, a spus Nettleton.

De asemenea, Nettleton i-a îndemnat pe credincioși să se roage pentru ca Evanghelia să fie răspândită printre participanții la Jocurile de iarnă și liderii locali, regionali și naționali ai Partidului Comunist.

„De asemenea, trebuie să ne rugăm pentru distribuirea în siguranță a Bibliilor în fiecare parte a Chinei”, a conchis el.

Creștinii interesați să se roage în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing se pot înscrie chiar acum la PrayForChina2022.com.

Sursa: Christian Headlines

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.