Mai multe companii lucrează la un microcip care, implantat în creier, ar „actualiza sistemul de operare” al omului

Tehnologia fuzionată cu corpul uman sau cu creierul pentru a ne ajuta să gândim mai repede, să luptăm împotriva bolilor, să păstrăm amintiri și, teoretic, să avem o viață mai lungă și mai productivă, a fost ani de zile unul dintre subiectele poveștilor științifico-fantastice și al filmelor.

Unii analiști de perspectivă cred că o astfel de fuziune cibernetică „om-mașină” ar transforma umanitatea de la specia noastră umană la un sistem „Human v2.0” – o desemnare care ar putea fi făcută pentru o actualizare biomedicală folosind tehnologie sau îmbunătățiri pentru a ușura viața oamenilor.

Un sondaj recent făcut de John Zogby Strategies la nivel național, dezvăluie îngrijorări pe scară largă cu privire la o astfel de tehnologie viitoare la care lucrează pionierii tehnologiei precum Mark Zuckerburg de la Metaverse, Elon Musk, fondatorul și CEO-ul Tesla și Space X, și Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial.

Zogby i-a întrebat pe respondenți despre predicția lui Musk cu privire la implantarea unui microcip în creierul uman: „Este acesta următorul nivel de evoluție umană/îmbunătățirea vieții sau vă faceți griji că va aduce umanitatea sub control totalitar?”

Aceiași oameni au fost întrebați și despre predicția lui Schwab că oamenii vor fuziona într-o zi cu inteligența artificială. 77% dintre cei intervievați se tem că „implanturile cu microcip vor fi folosite pentru a introduce un nivel de control totalitar nemaivăzut până acum”. Doar 10% au spus că acest lucru le va îmbunătăți viața, potrivit sondajului.

Directorul general al Zogby, Jeremy Zogby, a remarcat că sprijinul pentru fuziunea cu inteligența artificială vine, în mare parte, dinspre grupul de tineri cu vârsta între 18 și 25 de ani.

„Este acest lucru o ruptură în curs în specia noastră? Când adulții tineri se vor maturiza, vor fi tot atât de dispuși să facă un salt către evoluția bazată pe tehnologie?” a întrebat Zogby. Este foarte probabil să devină problema principală în viitorul apropiat”, a continuat el.

Mai este o întrebare care ar trebui pusă: „Ar putea implanturile cu cipuri de inteligență artificială să le îmbunătățească viețile celor care sunt afectați de anumite afecțiuni sau boli?”

The Guardian raportează că una dintre companiile lui Musk vor începe studiile clinice în acest sens anul acesta. El a declarat public anul trecut că primul produs al companiei sale Neuralink „va permite unei persoane cu paralizie să folosească un smartphone prin puterea minții mai rapid decât cineva care își folosește degetele”.

Musk a spus luna trecută că este optimist și crede că implanturile ar putea permite persoanelor tetraplegice să meargă, potrivit The Guardian.

„Sperăm să vedem rezultate la primii noștri pacienți, oameni cu leziuni grave ale măduvei spinării, cum ar fi tetraplegicii, anul viitor, în așteptarea aprobării FDA. Neuralink a funcționat destul de bine la maimuțe, de fapt, facem o mulțime de teste care confirmă că aceste implanturi sunt foarte sigure și de încredere. Iar microcipul poate fi îndepărtat în siguranță din creier dacă se dorește acest lucru”, a spus el la summitul Consiliului CEO al Wall Street Journal.

Până acum, Neuralink a transplantat cu succes microcipuri de inteligență artificială în creierul unei maimuțe și al unui porc. Compania recrutează acum un „director de studii clinice” pentru a efectua teste ale tehnologiei pe oameni, potrivit The Guardian.

Anul trecut, compania a lansat un videoclip care arată o maimuță jucând MindPong după ce i-a fost implantat un astfel de microcip:

SURSA | CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.