Actorii Mark Wahlberg și Mel Gibson fac echipă într-un nou film despre credință: „Părintele Stu”

Recent au apărut noi informații despre data de lansare a unui film despre credință în care rolurile principale vor fi interpretate de Mark Wahlberg și Mel Gibson. Ce doi fac echipă pentru un nou film biografic despre tărie de caracter, credință și răscumpărare care va ajunge în cinematografele din Statele Unite în Vinerea Mare,  15 aprilie (conform calendarului tradițional catolic, n. trad).

Filmul intitulat „Părintele Stu” a fost un proiect al lui Wahlberg în ultimii șase ani, potrivit unei relatări exclusive pentru publicația „the Hollywood Reporter”.  Actorul a vrut să facă un film despre viața boxerului devenit preot, după moartea acestuia în urmă cu aproape șapte ani.

Părintele Stuart Long s-a descris ca fiind la început un „anticreștin”, pasionat de sport.

Mai târziu, el a spus că a devenit tânăr furios ce mergea la facultate și care a apelat la box pentru a-și canaliza furia. Cariera sa în acest sport a fost însă de scurtă durată, din cauza maxilarului rupt, așa că s-a mutat la Los Angeles pentru a încerca să devină actor.

„Dumnezeu lucra în culise. El era în mine, dar eu eram afară”, a spus părintele Stu în retrospectivă, citându-l pe Sfântul Augustin.

Apoi, viața lui Long a luat o întorsătură și mai tragică. El a fost implicat într-un oribil accident de motocicletă, care a fost lovită de o mașină și apoi a fost călcat de o alta.  Potrivit relatărilor, în timp ce se afla la spital, el a avut o experiență de moarte clinică ce a dus la o redescoperire spirituală a credinței sale.  După ce și-a recăpătat sănătatea, Long a studiat la Seminarul Mount Angel din Oregon.

După ce și-a finalizat studiile, Long și-a trăit restul vieții pentru Dumnezeu, slujind la parohia Legiunea Mariei din Monrovia, California. A murit în 2014, la vârsta de 50 de ani, după ce a fost diagnosticat cu miozită corporală, o boală incurabilă.

Ziarul „California Caholic Daily” a scris: „Părintele Stu a înflorit, absorbit de dragostea lui Hristos și înfrumusețat cu dorința de a-L împărtăși, el a adus credință altora.”

Atât Wahlberg, cât și Gibson sunt catolici practicanți. Cei doi au legat o prietenie atunci când Gibson a fost angajat să-l joace pe tatăl lui Wahlberg în comedia Daddy’s Home 2 din 2017, potrivit MovieGuide.

Wahlberg îl va interpreta pe Long în noul film și se pare că s-a îngrășat 30 de kilograme pentru acest rol. Gibson îl va interpreta pe tatăl lui Long.

Rosalind Ross, fosta parteneră în scrierea de scenarii de film a lui Gibson, a scris scenariul, iar filmul va marca și debutul ei regizoral. Producția filmului a fost finalizată în 2021.

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.