Mana de luni: Ce anume vă trage înapoi?

Din când în când există persoane care mă sună ca să îmi vorbească despre luptele care îi nedumeresc în cadrul afacerii. Au un produs bun, posedă abilitățile necesare pentru afacerea lor și  simt că au chemare pentru ceea ce fac, dar pare că nu prosperă. Reușesc să supraviețuiască, dar se trezesc incapabili să înflorească.

Pentru că în propria mea experiență de afaceri am fost și eu acolo, îi pot îndrepta într-o direcție care ar putea fi puțin incomodă, precum privitul în oglindă. Multe afaceri au ingredientele necesare pentru succes, dar există ceva ce continuă să le tragă înapoi. Câteodată acest lucru este frica sau reticența de asumare a unor riscuri calculate, necesare pentru creșterea și dezvoltarea ulterioară. Alteori este o lipsă de încredere în sine, sau ascultarea ecourilor cuvintelor descurajatoare, chiar înjositoare, care au fost auzite în trecut.

Discuțiile negative în sine pot fi un inamic formidabil în încercarea de a construi o afacere. Cu toate acestea, cred că putem sigur să spunem că fiecare persoană care a obținut vreodată succes – fie ca inventator, inovator, vizionar sau lider, în orice sferă – a trebuit să depășească atât teama, cât și amintirile eșecurilor din trecut.

Avem exemplele clasice ale fraților Wright, adesea ridiculizati pentru ideea lor conform căreia ar fi posibil ca oamenii să zboare, și a lui Thomas Edison, al cărui succes al inventării becului incandescent a venit doar după ce a eșuat de sute de ori. Dacă și-ar fi ascultat detractorii sau și-ar fi pierdut încrederea din cauza eșecurilor din trecut, s-ar fi oprit pe loc.

La fel ca încercarea de a conduce o mașină doar privind în oglinda retrovizoare, faptul că privim continuu înapoi în viață ne poate afecta grav capacitatea de a merge înainte. Isus Hristos le vorbea unora dintre urmașii Săi despre importanța angajamentului unic de a-L urma. El a spus:

Oricine pune mâna pe plug şi se uită înapoi nu este destoinic pentru Împărăţia lui Dumnezeu.” (Luca 9:62).

Este greu să ne menținem pe o cale dreaptă dacă căutăm constant să vedem ce este în spatele nostru.

Deci, cum putem transforma în succes ceea ce știm că este un produs bun, împreună cu abilitățile pe care le deținem și pasiunea noastră pentru ceea ce facem? Cred că un alt pasaj din Biblie ne oferă răspunsul. Romani 12:2 oferă această prescripție:

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre”.

Lumea din jurul nostru este foarte dornică să ne spună că nu putem reuși, că ceea ce încercăm să facem este prostesc și sortit eșecului. S-ar putea să purtăm cu noi amintiri care datează din copilărie, amintiri ale declarațiilor dure și răutăcioase care ne-au convins că speranțele și visele noastre vor fi întotdeauna irealizabile, pentru totdeauna dincolo de atingerea noastră.

Nu vă bălăciți în trecutul dumneavoastră. Trebuie să aruncăm astfel de „gunoaie” mentale. Și cel mai bun mod de a face acest lucru este să-i cerem lui Dumnezeu să ne ajute prin înnoirea minții noastre, permițându-ne, în schimb, să ne aliniem la modul în care El ne vede potențialul. Concentrați-vă pe lucrurile  pe care El le spune despre dumneavoastră și pe ceea ce El dorește să facă, atât în dumneavoastră, cât și pentru dumneavoastră.

Scriind despre multe dificultăți pe care a trebuit să le depășească, apostolul Pavel a declarat:

Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13).

De asemenea, el a mai scris:

Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos” (Filipeni 4:19).

Dacă credeți că Domnul v-a chemat la un anumit proiect sau  o anumită cauză, aveți încredere în El că vă va oferi ceea ce aveți nevoie pentru a reuși.

Autor: Rick Boxx

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.