Extremiști musulmani în Nigeria convertiți după ce un misionar îi invită să ia masa cu el

Un misionar credincios care își riscă viața pentru a propovădui Evanghelia în Africa a dezvăluit recent o întâmplare prin care a trecut care putea să-l coste viața și unde pericolul a fost oprit datorită unui simplu act de dragoste și compasiune.

Oscar Amaechina, președintele Afri-Mission and Evangelism Network, un grup a cărui misiune este să predice Evanghelia în orașele africane în care oamenii nu au auzit niciodată despre Isus, a declarat pentru The Christian Post despre un grup de oameni pe care i-a întâlnit într-un un câmp de misiune dificil din Nigeria.

„Eram în lucrare iar niște oameni au apărut cu intenția ca să ne omoare. Ei au mărturisit că au venit acolo să ne omoare”, a spus el. „I-am văzut cu macetele lor, i-am văzut cu săbiile lor și am crezut că sunt ultimele clipe din viața noastră de pe acest pământ”

Amaechina și cei care erau cu el au presupus că se vor confrunta cu o moarte aproape sigură – dar apoi s-a întâmplat ceva incredibil.

În loc să dea înapoi, să cerșească milă pentru viața lor sau să intre în panică, el și colegii săi misionari au decis să facă un act bun pentru agresori. Le-au oferit din hrana pe care o aveau cu ei și asta a schimbat absolut totul.

„Le-am dat orez, le-am dat spaghete, le-am dat smântână și supă… ei le-au luat și ne-au lăsat în pace”, a declarat el. „Apoi s-au întors, iar unul dintre conducătorii lor ne-a vorbit printr-un traducător și ne-a spus: ‘Am venit aici ca să vă ucidem. Noi suntem săraci și nimeni nu ne-a dat vreodată daruri, dar datorită acestor daruri noi vrem acum să devenim creștini’.”

Deci nu numai că Amaechina și grupul său au scăpat cu viață, dar i-au văzut și pe cei care au venit să le ia viața experimentând schimbarea și transformarea inimii.

„I-am condus la Hristos. A fost minunat și din acea zi ni s-au deschis ochii”, a spus el. „Din acea zi, nu am mai ezitat niciodată să arătăm dovezi de bunătate. Există putere în bunătate și iubire. Și asta este ceea ce credem în lucrare”.

Deși nu orice astfel de întâlnire se termină atât de pozitiv, povestea lui Amaechina este o amintire puternică a transformării care este posibilă atunci când creștinii trăiesc  după porunca lui Isus de a „iubi pe Dumnezeu și de a-i iubi pe alții.”

Nigeria este unul dintre cele mai periculoase locuri din lume pentru a fi un creștin. Țara se află pe locul al șaptelea în „World Watch List” (Topul Mondial al Persecuției) întocmit de Open Doors USA pentru anul 2022, persecuția din Nigeria fiind caracterizată ca „brutal de violentă”.

Creștinii, în special, sunt vizați de militanți islamici din grupuri precum Statul Islamic al Africii de Vest (ISWAP), Boko Haram și altele. Continuați să vă rugați pentru Nigeria și celelalte zone din Africa în care oamenii sunt greu de atins cu Evanghelia.

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.