Clasamentul mondial al țărilor în care creștinii sunt persecutați: 3. Somalia

  • Populația totală: 16.589.000
  • Populația creștină: câteva sute (estimativ)
  • Religia principală: islam

Somalia este unul dintre puținele locuri din lume în care este interzisă sărbătorirea Crăciunului.

De ce se află Somalia în clasamentul World Watch List 2022?

Numărul mic de credincioși din Somalia sunt în mare parte creștini care s-au convertit de la islam. Grupările islamice radicale îi consideră pe creștini ținte valoroase. Creștinii recent convertiți întâmpină presiune intensă din partea familiei și a comunității, chiar și atunci când nu sunt ținta extremiștilor. 

Cum lucrează Dumnezeu în Somalia?

În mijlocul persecuției incredibile din Somalia, sunt mărturii ala credincioșilor precum Nala* care mărturisește: „Isus m-a schimbat. Înainte nu aveam bucurie, dar acum am. Ei mă consideră slabă și este adevărat. Știu că înainte să-L cunosc pe Isus nu știam nimic.”

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Somalia?

  1. Să cerem Domnului să aducă pace în Somalia. Țara continuă să se confrunte cu neliniște și atacuri violente din partea extremiștilor islamici.
  2. În Somalia, islamul este religie de stat și fiecare domeniu al societății se poziționează împotriva creștinismului. Să ne rugăm pentru creștinii care trăiesc în acest context ca Dumnezeu să îi ajute să fie sare și lumină.
  3. Dumnezeu să folosească cu putere organizațiile creștine care lucrează în Cornul Africii pentru a aduce tot mai multă roadă pentru Împărăția Sa.
  4. Să ne rugăm pentru luptătorii din al-Shabab. Domnul să le deschidă ochii să vadă că Isus Hristos este Adevărul și să experimenteze dragostea Sa pentru ei.
  5. Să cerem protecție divină pentru creștinii care trebuie să-și trăiască credința în taină.
  6. Să ne rugăm pentru creștinii care sunt țintiți de extremiștii islamici. Domnul să-i protejeze și să le aducă speranță.
  7. Domnul să-Și încurajeze oamenii Lui din Somalia ca ei să simtă că aparțin unei familii globale.

Traducere: APME România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.