Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru proiectele de traducere a Bibliei

Buletin săptămânal Wycliffe

18-24 februarie 2022

Rugăciune pentru Luminița Prisecaru: Etiopia
Luminița a ajuns cu bine în Etiopia pe 13 februarie. Ea mulțumește Domnului că în mila Sa a îngăduit să se poată întoarce exact după trei luni. Dumnezeu, în harul Său, a făcut posibil și acest lucru. Rugați-vă ca Domnul să o călăuzească în perioada în care stă în Addis Abeba, înainte ca să plece în Ale. Rugați-vă pentru atelierul cu traducătorii care are loc în capitală.

Întâlnirea anuală PIM: România
În zilele de 22-23 februarie va avea loc întâlnirea anuală a membrilor PIM (Parteneri în Misiune). Aici vor participa liderii organizațiilor partenere pentru un timp de părtășie, întărire și planificare a activităților pe anul acesta. Scopul nostru este dezvoltarea unei mișcări naționale de misiune care să ajungă până la marginile pământului. Lucrarea este împărțită pe cinci departamente de lucru (rugăciune, educație, evanghelizare, plantare de biserici și misiune transculturală). Câteva activități pe care le planificăm sunt, conferința națională de misiune PIM, tabăra de odihnă pentru misionari și lucrători, cursuri de vindecare a traumelor, și altele. Rugați-vă pentru întărirea unității și prieteniei dintre noi, pentru răspândirea viziunii și pentru creșterea parteneriatului.

Rugăciune pentru familia Dumitriu: Papua Noua Guinee
Între 4-14 martie Mihai și Hajni Dumitriu (Papua Noua Guinee) plănuiesc să facă ultima lor vizită la poporul Patep, ca încheiere a slujirii lor în mijlocul acestora în ultimii 4 ani, promovând folosirea Scripturii și ucenicizând cursanții care au participat la cursurile de studiu Biblic organizate de ei. Deși Domnul a lucrat mult în inima cursanților, cel rău continuă să sădească neghină prin vorbe rele, gelozie și dezbinare. Rugați-vă ca Domnul să-i țină tari în credință pe cei care s-au apropiat de El, în ciuda atacurilor spirituale! Rugați-vă și pentru familia Dumitriu ca să poată avea o încheiere frumoasă a lucrării lor în mijlocul Patepilor! Slăvim pe Domnul care a deschis uși noi către un alt popor, numit Buang, care se pare să fie foarte deschis și entuziast pentru instruirea Biblică. Să ne rugăm ca acest entuziasm să nu scadă și Domnul să facă transformări minunate în mijlocul lor!

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Runga, Ciad
După calendarul lunar, în luna februarie ne rugăm pentru poporul Runga din Ciad, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba lor. Rugați-vă să aibă la dispoziție resurse creștine în limba lor. Există, de asemenea, o mare nevoie de emisiuni creștine. Cereți-I Duhului Sfânt să înmoaie inimile lor, astfel încât să fie receptivi la Evanghelie. Cereți-I Domnului să ridice echipe de rugăciune ca prin mijlocirea lor Domnul să înceapă să dărâme barierele de rezistență la Evanghelie.

 

Mai mult decât verificarea consultantului: Papua Noua Guinee
Când Duncan Kasokason, consultant în traduceri, a început să verifice Romani cu echipa de traducători din Onobasulu, a putut vedea că aceștia erau dornici să audă Scripturile în limba lor. Începând cu Romani 6, oamenii au început să ceară rugăciune pe măsură ce erau convinși de Cuvânt. Când se întâmpla acest lucru, Duncan se oprea din verificat și se rugau împreună. Duncan a spus: „Am crezut că suntem aici doar pentru a face verificarea, dar am descoperit că era mult mai mult decât atât. Oamenii s-au pocăit și și-au dăruit viețile Domnului”. Lăudați-L pe Domnul pentru puterea Cuvântului Său. Rugați-vă pentru prezența și călăuzirea lui Dumnezeu în timpul sesiunii de verificare a cărților Evrei și Galateni din 3 – 17 februarie.

Proiectele de traducere Dugbé și Hugbé: Togo
Două noi proiecte de traducere a Bibliei, Dugbé și Hugbé, vor fi lansate în 2022. Aceste proiecte implică 12 limbi. Traducătorii din cadrul proiectului Hugbé se vor concentra pe traducerea Bibliei orale. Instruirea echipelor de management și a traducătorilor a început în ianuarie și continuă în februarie. Rugați-vă pentru traducători, exegeți și alte persoane implicate, pe măsură ce participă la instruirea inițială. Cereți-I lui Dumnezeu să îi ajute să învețe bine și rugați-vă pentru protecție pentru ei și familiile lor. Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă uși pentru Cuvântul Său și să asigure nevoile Wycliffe Togo în acest an.

Învățând din cartea lui Iov în vremuri dificile: Peru
O echipă de traducere a Scripturii revizuiește cartea Iov în limba Quechua Lambayeque. Deși se confruntă cu întreruperi de curent și de internet, au revizuit aproape 25% din carte. Dumnezeu vorbește mult echipei în timpul acestui proces. În capitolele din Iov, ei analizează îndeaproape durerea și suferința umană, un lucru care este foarte semnificativ pentru echipă în aceste vremuri de incertitudine și suferință. Ei sunt recunoscători pentru ceea ce îi învață Dumnezeu. Rugați-vă pentru înțelepciune pentru echipa de traducere din Lambayeque în timp ce continuă revizuirea. De asemenea, mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru distribuirea cărții Iosua în unele biserici din satele din Cañaris. Cereți-I lui Dumnezeu să folosească materialul tradus pentru creșterea și binecuvântarea bisericii Quechua.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.