Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Jurnal de rugăciune: Conferința Member-Care Europa din Budapesta

Buletin Wycliffe România 25 – 31 martie 2022

Conferința Member-Care Europa: Budapesta

În data de 28-31 martie va avea loc Conferința Member-Care Europa la Budapesta, la care va participa Ruben Dubei împreună cu alți lucrători din România. Aceste conferințe oferă o pregătire bună și actuală celor care ajută lucrătorii în aceste vremuri tulburi, ca la rândul lor să facă față slujirii la care sunt chemați. Informațiile și materialele pe care le primim le folosim în tabăra de odihnă și recuperare pentru misionari și lucrători din țară. Rugați-vă pentru protecție în călătorii, descoperire și discernământ cu privire la ceea ce Domnul dorește să realizeze în noi și prin noi, și sănătate pentru toți participanții.

Rugăciune pentru Ucraina

Mulți ucraineni au legături de familie în Rusia și viceversa. O organizație misionară din Rusia folosește în prezent rezervele financiare pentru a sprijini unii dintre misionarii lor care sunt cetățeni ucraineni; aceștia locuiesc și lucrează în Rusia sau Georgia și nu se pot întoarce în Ucraina. Acești ucraineni și-au pierdut sprijinul financiar care în mod normal venea de la bisericile ucrainene. Nu numai că și-au pierdut sprijinul, dar au fost izolați de familiile lor care se află încă în Ucraina. Trăiesc știind că mulți dintre cei dragi lor se ascund în adăposturi antiaeriene, ieșind doar din când în când doar pentru a găsi hrană. Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea harul, puterea și rezistența supranaturală. Rugați-vă ca Dumnezeu să îi întărească prin Cuvântul Său în durerea și frica lor. Rugați-vă ca biserica globală să fie un far de lumină strălucitoare și un refugiu de pace în această perioadă dificilă.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Nubri, Nepal

După calendarul lunar, în luna martie ne rugăm pentru poporul Nubri din Nepal, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba lor. Poporul Nubri trăiește pe cel mai înalt munte din lume, într-o locație foarte îndepărtată și greu accesibilă. Rugați-vă pentru slujitori ai lui Hristos dispuși să înfrunte greutățile vieții pentru a ajunge la ei cu mesajul mântuirii. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să miște întregul grup de oameni Nubri și să pregătească inimile lor pentru Evanghelie. Rugați-vă să Îl cunoască pe Domnul Isus Hristos.

Alfabetizare, cu accent pe citirea Scripturii: Guineea Ecuatorială

La sfârșitul lunii martie, personalul de la Asociația Creștină de Traducere a Bibliei intenționează să organizeze un atelier de alfabetizare pentru a încuraja oamenii din bisericile locale din Guineea Ecuatorială să folosească Scripturile deja disponibile în limba lor maternă. Rugați-vă:

  • pentru pregătirile pentru atelierul de alfabetizare.
  • pentru provizii financiare, deoarece inițiativele de strângere de fonduri ale organizației au fost întrerupte din cauza pandemiei COVID. Cereți-I lui Dumnezeu să îi călăuzească în timp ce încearcă să repornească aceste inițiative.
  • ca mulți oameni să învețe să citească și Cuvântul lui Dumnezeu să facă o diferență în viețile lor.

Formarea unei noi echipe de folosire a Scripturilor: Polonia

Wycliffe Polonia este în curs de a crea o echipă de folosire a Scripturilor pentru a sluji în comunitatea romă. Aceasta presupune ca facilitatorii să lucreze cu vorbitorii din comunitățile lingvistice pentru a crea materiale și activități care să încurajeze mai multe persoane să se întâlnească cu Cuvântul lui Dumnezeu în moduri care să le schimbe viața. Vă rugăm să vă rugați pentru o viziune clară, idei bune și o pregătire de succes pentru persoanele implicate în proiect.

Formarea traducătorilor de limbă maternă: Filipine

Având în vedere că protocoalele COVID sunt acum relaxate în Filipine, lăudați-L pe Dumnezeu pentru oportunitățile pe care Wycliffe Filipine le are de a ajuta la pregătirea traducătorilor de limbă maternă. Rugați-vă pentru relații bune în timp ce echipele de traducere din Kalinga-Tobog, Karrad și Manguangan instruiesc și orientează traducătorii de limbă maternă. Echipa va facilita, de asemenea, verificarea traducerilor. Cereți-I lui Dumnezeu să deschidă inimile și mințile oamenilor pe măsură ce învață și reînvață concepte care vor îmbunătăți procesul de traducere.

Angajamentul față de mentorat și formare: Camerun și Canada

Peste 70 de camerunezi fac parte din personalul Asociației de traducere a Bibliei și alfabetizare din Camerun (CABTAL), o organizație parteneră a OneBook. Unii dintre ei au făcut cunoștință cu CABTAL atunci când au participat la programe de traducere și alfabetizare în propriile comunități lingvistice. Aduceți mulțumiri că doresc să transmită cunoștințele și abilitățile lor pentru a ajuta oamenii din alte comunități să prețuiască Scripturile în limba maternă. CABTAL are propriul program de formare profesională și un angajament puternic în ceea ce privește formarea personalului. Personalul instruiește liderii și personal din peste 50 de comunități lingvistice. Mulțumiți pentru faptul că, în ultimii trei ani, CABTAL a instruit, îndrumat și certificat încă șase consultanți în traducere, patru consultanți în folosirea Scripturii, un consultant în alfabetizare și un consultant în lingvistică. De asemenea, sunt în curs de formare 21 de consultanți în traducere și 33 de consultanți în alte domenii. Rugați-vă ca facilitatorii de formare să vadă potențialul participanților și să aibă răbdare în timp ce îi învață, îi antrenează și îi încurajează. Rugați-vă ca participanții la formare să își amintească ceea ce au învățat și să lucreze cu sârguință pentru a-și dezvolta competențele.

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.