Daniel Miheț: Între conspirație și milă 

Apropo de conspirații pro America vs. pro Rusia – aici trebuie lăsați ochelarii politici la o parte…

Aici ca și în pilda Mântuitorului despre Samariteanul milostiv este vorba despre niște tâlhari care au atacat un om lăsându-l pe moarte. Cine a fost apreciat de Isus, a fost, cel care s-a oprit – nu să întrebe cum s-a întamplat, de ce s-a întamplat ce s-a întamplat, ce formațiune și orientare politică a avut năpăstuitul, dacă poate chiar a meritat-o…

Nu… Cel apreciat de Cer a fost „cel care și-a făcut milă” cu muribundul: Samariteanul disprețuit, care prin definiție era marginalizat, evitat, urât, se prea poate, chiar de însăși rănitul, dacă acesta era iudeu.

Prea sigur că unul era vaccinist și celălalt nevaccinist, pro stânga și pro dreapta, progresist și conservator. Dar el nu a stat să analizeze cadrul politic, religios sau medical al rănitului, ci l-a analizat prin prisma rănilor lui. A văzut în iudeul căzut o victimă… poate chiar alți samariteni să fi provocat atacul.

Samariteanul milostiv a făcut ceea ce primii doi evrei religioși (levit și preot) nu s-au putut preta, deorece ei poate gândeau că dreapta pedeapsă a Lui Dumnezeu s-a îndeplinit prin a fi tâlhărit…

Și pentru că se vehiculează vreo 15 motive pentru care să nu uităm ce ne-au făcut ucrainienii cu aproape 100 ani în urmă… nu ne dezmințim. Vorba noastră românească:

„Dacă moare capra mea să moara și capra vecinului”.

Nu-i despre America vs. Rusia ci despre atacator vs. victimă… Ca și popor „crestin” să nu ajungem ca și preotul fără milă și ca levitul nemilostiv.

Mulțumim Domnului de „armata” de samariteni milostivi care se opresc, ridică, hrănesc, plătesc, cazează victimile ucrainiene tâlhărite la acest moment fie în Moldova, fie în Romania.

Autor: Daniel Miheț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.