Ziua 1 – 30 de ani de rugăciune: Anii ‘90

În 1992 au început cele 30 de Zile de Rugăciune pentru Lumea Musulmană. A fost un deceniu în care mobilizarea la rugăciune s-a extins împreună cu mobilizarea creștinilor din întreaga lume la a fi martori care să ducă dragostea lui Hristos către musulmani. Unul dintre cele mai interesante lucruri despre misiune în anii 1990 a fost faptul că un număr mare de lucrători creștini au fost trimiși în Asia, Africa și America Latină.

Un film francez intitulat Despre Dumnezeu și oameni, lansat în 2010, spunea povestea unui grup de călugări creștini din Algeria anilor 1990, prinși între un grup musulman extremist și violent și săteni pașnici musulmani pe care călugării au fost chemați să-i iubească și să-i slujească. O scenă profundă are loc atunci când liderul islamist vine la mănăstire pentru a cere provizii medicale pentru tovarășii răniți. Preotul respinge cererea, din cauza nevoilor sătenilor, dar citează din Coran și se roagă împreună pentru el. După această întâlnire, în tot timpul cât acest lider extremist musulman a fost în viață, el s-a asigurat că mănăstirea și călugării sunt protejați.

Așa cum mulți creștini din anii 1990 s-au rugat pe parcursul a 30 de Zile pentru ca musulmanii să aibă vise și viziuni despre Isa al-Masih (Isus), vești cu răspunsuri la acele rugăciuni au fost auzite în toată lumea. J. Christy Wilson, care a ajutat la lansarea Misiunii Internaționale de Asistență (IAM), avea o practică regulată de a se ruga cu un musulman înainte de a se despărți de acesta, în casele lor sau după o conversație. El obișnuia să spună:

„Vrei să mi te alături în rugăciune înainte de a ne despărți?”

Wilson credea că rugăciunea cu prietenii musulmani este una dintre cele mai bune modalități de a lăsa prezența lui Dumnezeu să lucreze, mult mai mult decât doar cuvintele despre credință.

Motive de rugăciune

  1. Rugați-vă ca tot mai mulți creștini să se alăture în rugăciune mișcării 30 de Zile – încurajați și pe alții să se roage cu voi în acest an! (Iacov 5:16)
  2. Rugați-vă pentru lucrătorii creștini care au trimis motivele de rugăciune și care au oferit poveștile prezentate în acest ghid, ca ei să vadă roadele muncii lor și ale rugăciunilor voastre. (Efeseni 6:18)
  3. Rugați-vă ca musulmanii să experimenteze prezența lui Dumnezeu în moduri cu totul noi în acest Ramadan.
    (Ioan 14:13)

Descărcați ghidul în format PDF AICI!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.