Sprijin material și emoțional pentru 200 de vârstnici din județul Cluj

Un proiect implementat de Dorcas Aid România cu sprijinul Fundației Principesa Margareta a României și implicarea partenerului local, Asoc. Oastea Domnului Gherla

 COVID 19 a lăsat în urmă consecințe negative și multă suferință în rândul tuturor, dar mai ales a vârtsnicilor, ei reprezentând grupul ce mai vulnerabil în calea acestui virus. Măsurile luate la nivel de societate i-au protejat dar au făcut ca singurătatea să pară mai grea și zilele mai lungi. A trecut perioada cea mai încercată din ultimii ani dar au rămas în urmă persoane care au nevoie de sprijin și ajutor pentru a trece peste consecințele fizice și emoționale ale pandemiei.

Dorcas Aid România, cu sprijinul Fundației Principesa Margareta a României și prin implicarea partenerului local, Asociația Oastea Domnului Gherla, va oferi un sprijin lunar specializat care constă în ajutor material, psihic, medical și emoțional pentru 200 de persoane vârstnice din județul Cluj (Orașele: Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Comuna Bonțida și satele: Diciciori Mici, Răscruci, Șoimeni, Ceaba, Bunești, Mintiu Gherlii, Livada, Hășdate, Nicula, Bonț, Fizeșu Gherlii).

În perioada aprilie 2022 – august 2022 aceștia vor fi vizitați la domiciliu iar prin consultații medicale oferite de un cadru medical specializat, beneficiarii vor primi un confort psihic și împuternicire pentru a trece cu bine peste consecințele pandemiei.

Partea socială va juca un rol important în acestă inițiativă. Prin partenerul proiectului, Asociația Oastea Domnului Gherla, se vor organiza activități de gătit unde tinerii voluntari vor găti alături de bunici și ‘Story Telling Visits’ (Vizite pentru Povești de Viață) prin care vârstnicii vor împărtăși învățături de viață și întâmplări. Pentru zilele frumoase de primăvară s-au planificat și activități de grădinărit. Voluntarii vor fi alături de bunici în grădină, pentru a-i ajuta să planteze diferite legume, sau vor lucra în jardinierile celor care stau la bloc. Aceste clipe vor alina singurătatea seniorilor și va încuraja interacțiunea dintre generații.

Prin acest proiect se va construi o relație de încredere și suport material, emoțional și psihic astfel încât vârstnicii să aibă un motiv de bucurie.

Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să contactaţi organizația Dorcas Aid România la adresa de email office@romania.dorcas.org și să vizitați website-ul www.dorcas.ro .

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.