Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Ziua a 5-a: Musulmanii Khoja Ithna Asharies din Estul Africii

Ramura șiită a islamului pentru care ne-am rugat are și alte secte. Una dintre acestea este Ithna Asharis. Ithna Ashari înseamnă „doisprezece”, un termen care se referă la credința că doisprezece descendenți bărbați din familia lui Mahomed sunt lideri religioși și politici numiți de Dumnezeu. Mohamed ibn al-Hasan al Mahdi este al doisprezecelea, ultimul imam, o figură mesianică, așteptat să se întoarcă într-o zi cu Isa (Isus) pentru a aduce pacea și dreptatea în lume.

Comunitatea Khoja Ithna Asharis numără aproximativ 125 000 de oameni în întreaga lume. Ei sunt originari din districtul Kutch din statul Gujarat, India, dar s-au răspândit pentru a forma comunități pe mai multe continente.

Majoritatea Khoja din Africa de Est a sosit acolo în secolele al XIX-lea și al XX-lea. Inițial erau ismailiți, dar o dispută în comunitatea ismaili în 1866 cu privire la primul Aga Khan de drept i-a făcut pe unii ismailiți să părăsească acea sectă, fie de bunăvoie, fie cu forța. Un comerciant indian prosper și lider în comunitatea Khoja Ismaili din Zanzibar, pe nume Dew Jamal, a fost unul dintre cei care s-au convertit la credința Ithna Asheri și mai târziu a construit prima moschee a acestei comunități din Africa de Est.

Astăzi, Mombasa este sediul Consiliului Suprem al Federației Khoja Shia Ithna Asheris din Africa, reprezentând aproximativ 17.000 de oameni. Ei au fost evangheliști energici, lucrând pentru a-și răspândi credința din Caraibe și până în America Latină.

Motive de rugăciune:

  1. Rugați-vă pentru musulmanii Khoja să-l întâlnească pe Isus și să-l înțeleagă prin cuvintele Scripturii. (Ioan 1:1-14)
  2. Rugați-vă pentru ca să aibă loc mișcări de credință în comunitatea Khoja, ca mii dintre ei să fie botezați și instruiți în credință. (Matei 28:19)
  3. Rugați-vă ca mulți dintre credincioșii din Estul Africii să fie martori entuziaști, să-și împărtășească credința cu musulmanii Khoja cu bucurie. (1 Petru 3:15)

Descărcați ghidul în format PDF AICI!

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.