Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Oamenii de știință pot acum detecta dacă bebelușii nenăscuți suferă de autism

Un nou studiu care a testat bebelușii nenăscuți pentru autism demonstrează cât de unici și de complex dezvoltați sunt bebelușii în burtica mamei lor, cu câteva luni înainte de a se naște.

În speranța de a găsi o modalitate timpurie de a diagnostica autismul, cercetătorii de la Harvard Medical School și de la Spitalul de Copii din Boston au scanat creierul copiilor nenăscuți la 25 de săptămâni de sarcină și din nou după ce s-au născut, relatează ZME Science.

În cadrul unei prezentări la Asociația Americană de Anatomie din această lună, cercetătorii au explicat succesul lor în utilizarea yehnicilor de investigare RMN pentru a detecta potențiali markeri ai autismului înainte ca bebelușii să se nască.

Aproximativ 1 din 68 de copii sunt diagnosticați cu tulburare de spectru autist (TSA) în S.U.A. și, deocamdată, nu există tratament. În acest moment, cel mai devreme când un copil poate fi diagnosticat cu autism este la aproximativ 18 luni, potrivit raportului.

Iată mai multe informații din raport:

Rezultatele scanărilor efectuate pe bebelușii nenăscuți în jurul vârstei de 25 de săptămâni au scos la iveală diferențe uluitoare într-o regiune a creierului cunoscută sub numele de lobul insular între copiii care au fost diagnosticați ulterior cu TSA și cei considerați „neurotipici” (care au o structură cerebrală normală).

Această regiune, care s-a dovedit a fi mult mai mare la copiii autiști, se crede că joacă un rol în conștientizarea percepției, comportamentul social și luarea deciziilor – funcții legate de inteligența și conștientizarea socială.

Dr. Alpen Ortug, unul dintre cercetători, a declarat că el cred că atât factorii genetici, cât și cei de mediu pot contribui la autism, iar o detectare mai timpurie îi va ajuta pe copii și familiile acestora.

„Detectarea mai devreme înseamnă un tratament mai bun”, a spus Ortug. „Rezultatele noastre sugerează că un volum crescut al lobului insular poate fi un biomarker RMN prenatal puternic care ar putea prezice apariția TSA mai târziu în viață.”

Descoperirile lor arată cât de complex este creierul copiilor nenăscuți la puțin mai mult de jumătate de sarcină. Alte studii au descoperit că personalitatea bebelușilor începe să se dezvolte înainte de naștere, la fel ca și capacitatea lor de a recunoaște aromele specifice bucătăriei locale.

Cu toate acestea, posibilitatea unui diagnostic prenatal de autism ridică, de asemenea, îngrijorări cu privire la eugenie. Bebelușii nenăscuți diagnosticați cu sindromul Down, spina bifida, buza despicată și alte probleme sunt frecvent ținta avorturilor.

Această discriminare vine atât din partea părinților, cât și a comunității medicale. Potrivit ABC News Australia, un studiu recent realizat de Down Syndrome Australia a constatat că „jumătate dintre proaspeții părinți s-au confruntat cu discriminare și neglijență din partea cadrelor medicale în timpul și după screeningul prenatal.”

Depistarea și tratarea timpurie a problemelor de sănătate sunt progrese importante pentru medicina modernă, dar societatea trebuie să realizeze, de asemenea, că bebelușii nenăscuți sunt la fel de valoroși și demni de îngrijire ca și copiii care se nasc.

Sursa: Life News

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Un comentariu
  1. Lacry 11 aprilie 2022 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.