Ziua a 9-a: 30 de Ani de Rugăciune – Anii 2000

30 de zile de rugăciune a continuat să crească în primul deceniu al anilor 2000, pe fundalul unui peisaj cu falii din ce în ce mai adânci în relațiile interreligioase. Un ciclu de violențe și răspunsuri cu aceeași monedă din partea celor atacați a adus amărăciune și dorințe tot mai mari de răzbunare continuă din partea diverselor grupuri din Orientul Mijlociu, Europa, Asia, Africa și America de Nord. Totuși, pe măsură ce creștinii din toată lumea s-au rugat pentru musulmani, atât de aproape, cât și de departe, oare s-a schimbat ceva, oare s-au înmuiat inimile și s-a arătat mai mult iubirea chiar și în lucruri foarte mici?

Pe 14 noiembrie 1940, bombardierele naziste au atacat Londra și alte orașe engleze, inclusiv Coventry. În timpul unui raid de unsprezece ore, Catedrala Sf. Mihai din Coventry a fost practic distrusă. Cel puțin 600 de persoane au murit în zonă, iar alte 400 au murit în incendiile care au urmat.

A doua zi dimineață, în timp ce vicarul Dick Howard trecea printre ruine, tăcerea era asurzitoare. Tot ce a putut face a fost să zgârie cu cretă pe un perete rămas în spatele altarului cuvintele: „Tată, Iartă”. Howard nu a adăugat „pe naziști”, pentru a ne include pe toți cu propriile noastre păcate și nevoi.

Catedrala din Coventry a fost reconstruită complet abia în 1962, dar vechile ruine se află lângă noua clădire. Cuvintele „Părinte,Iartă” sunt acum gravate permanent deasupra altarului. Dar acestea nu sunt doar cuvinte. Acolo există acum sediul unei lucrări de reconciliere care a atins lumea prin impactul său, ajungând inclusiv în Irak.

Anii 2000 au început cu atacurile din 11 septembrie și apoi au urmat și alte conflicte. Dar acele evenimente au provocat o creștere semnificativă a participării la 30 de Zile de Rugăciune pentru lumea musulmană, deoarece creștinii căutau modalități de a realiza reconcilierea și în același timp să mărturisească Evanghelia, așa cum ne-a învățat Isus.

Motive de rugăciune

Rugați-vă pentru creștinii implicați în procesul de pace și în lucrările de reconciliere cu musulmanii. (Luca 6:17-36)

Rugați-vă pentru musulmanii care lucrează pentru a aduce împăcarea și a restaura pacea în comunitățile lor cu creștinii și cu alții. (Isaia 1:18)

Rugați-vă pentru o descoperire mai mare a lucrării lui Hristos de a aduce împăcarea în lume. (2 Corinteni 5:18-21)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.