Lider creștin din China continuă să răspândească Evanghelia deși este amenințat cu închisoarea

Un lider al unei biserici considerată ilegală de autorități din China spune că nu se teme de guvern și va continua să predice Evanghelia în ciuda faptului că activitățile evanghelistice l-ar putea duce la închisoare.

Bărbatul, a cărui nume nu poate fi făcut public din motive de securitate, păstorește o biserică din orașul Chengdu și a avut apa și electricitatea oprite de poliție ca tactică de intimidare. De asemenea, a fost arestat și reținut de mai multe ori.

În ciuda acestui fapt, el a declarat pentru International Christian Concern că va continua să răspândească Vestea Bună.

„Nu mi-e teamă de investigația secretă a guvernului,” a declarat el pentru ICC prin intermediul unei aplicații ce folosește tehnologia criptată. „Credința noastră este ‘mărturisește cu gura și crede în inimă, proclamând astfel public numele lui Isus Hristos. Nu este responsabilitatea Bisericii și nici nu are capacitatea de a contracara ancheta. Noi suntem o comunitate formată din copiii lui Dumnezeu, nu o agenție de spionaj. Scopul nostru este ca sufletele să trăiască în adevăr, libertate și bucurie, nu pentru a ne face existența fizică mai sigură.”

Bisericilor evanghelice din China li se cere să devină membre ale cultului Three Self  Patriotic Movement (TSPM), susținut de guvern – o acțiune care, din punct de vedere tehnic, face ca adunările să fie legale, dar care, de asemenea, generează restricții severe, cum ar fi cenzurarea predicilor. De asemenea, copiilor le este interzis să participe la slujbele bisericilor TSPM. Din această cauză, milioane de creștini se închină în biserici de casă ilegale.

„Deoarece nu mi-am pierdut credința, voi încerca să continui să îmi trăiesc viața ca să împărtășesc Evanghelia cu oamenii în libertate și bucurie, să primesc noi frați și surori și să îi formez ca ucenici, să trimit predicatori pentru a planta biserici. Dacă voi fi încarcerat, atunci așa să fie. Nimic nu ne va despărți de dragostea lui Hristos.”

Guvernul comunist al Chinei a aprobat recent o lege care interzice activitatea religioasă online fără licență. Totuși, credinciosul din Chengdu spune că a reușit să ocolească restricțiile.

„Din punct de vedere tehnic, nu este dificil. Serverul aplicației noastre se găsește în străinătate, astfel încât guvernul nu poate obține informații despre utilizatori de pe suportul fizic. De fapt, depistarea este mai dificilă pentru guvern decât s-ar crede. Pentru a monitoriza amănunțit o persoană toată ziua, ai nevoie de o forță de muncă enormă, de resurse și de o tehnologie rafinată. Guvernul nostru este incapabil să facă acest lucru în acest moment. Am avut de-a face cu departamentele lor de aplicare a legii de ceva vreme și am descoperit că sunt, de fapt, fragile și neîndemânatice.”

Sursa: Christian Headlines

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.