De ce unii adolescenți încă poartă măști?

Potrivit The New York Times, unii adolescenți aleg să poarte  măștile, chiar și după ce restrițiile legate de pandemie au încetat în multe țări. Motivul nu este pentru că se tem de Covid. Ci din cauza anxietății.

„Masca le-a oferit adolescenților o modalitate de a-și ascunde unele dintre simptomele de anxietate și emoțiile de ceilalți, iar purtarea ei i-a făcut pe mulți dintre ei să se simtă ‘normali’ și ‘ca toți ceilalți’ ”, scrie Emily Sohn.

Ultimii peste doi ani au fost dificili pentru adolescenți. Nivelurile de anxietate și gândurile suicidare sunt în continuare ridicate după pandemie, la fel ca și utilizarea rețelelor sociale.

Un psiholog a descris „audiența imaginară” cu care mulți adolescenți se confruntă în mod constant: un juriu invizibil de colegi care le examinează fiecare decizie. Numai că, în epoca rețelelor sociale, publicul nu mai este atât de „imaginar”.

Măștile, în schimb, oferă un anumit grad de ușurare prin intermediul anonimatului. Chiar dacă adolescenții simt nevoia de a-și ascunde fețele, ei au fost făcuți pentru interacțiunea față în față. Lipsa acesteia – fie din cauza izolării sau a ecranelor – nu este o cale de urmat.

Trebuie să îi ajutăm pe tineri să gestioneze tehnologia și anxietățile lor.  O mare parte din acest lucru va însemna să investim în relații în afara luminii reflectoarelor.

Sursa: Christian Headlines

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.