Ziua a 24-a: India – O țară pentru care ne-am mai rugat

Prima ediție a celor 30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană a fost produsă în India, în anul 1992.

De atunci, media populației creștine din această țară a rămas constantă la aproximativ 2,5% după statisticile oficiale, dar cercetările non-guvernamentale indică o creștere semnificativă. Cu siguranță, cea mai mare parte a lucrării creștine din India este condusă de Biserica Indiei, eforturile străine fiind din ce în ce mai subjugate de un guvern ostil. Unii cercetători raportează că populația creștină din India este mai aproape de 4% – o minoritate destul de mică, fiind totuși națiunea cu a doua cea mai mare populație din lume. Acest lucru plasează India printre primele 25 de țări cu cei mai mulți creștini.

Islamul este a doua cea mai mare religie practicată în India, reprezentând 15% din populație. Aceasta înseamnă aproximativ 2 miliarde de musulmani, ceea ce face din India națiunea cu a doua cea mai mare populație musulmană din lume (prima este Indonezia).

Creștinii indieni s-au confruntat cu provocări incredibile și pierderi semnificative în ultimul an, pe măsură ce pandemia de Covid-19 a făcut ravagii în comunitățile lor. Un pastor din nord-estul Indiei a descris modul în care echipa sa a reactionat în timpul pandemiei, găsind noi modalități de a servi comunităților musulmane bengaleze din jurul lor aflate în dificultate. Când munca lor obișnuită a fost întreruptă de restricții, ei au răspuns prin aprovizionarea cu hrană, cazare și asistență pentru mii de persoane care au fugit în satele lor natale. Ca rezultat al angajamentului lor de slujire, ei au văzut că apar noi comunități printre unele dintre cele mai provocatoare grupuri de musulmani din Bengal, noi credincioși au fost botezați și s-a raportat mai multă deschidere în rândul comunităților neatinse anterior de Evanghelie decât oricând înainte.

Motive de rugăciune

Rugați-vă pentru pace în India…conflictul continuu, în special între hinduși și musulmani, înăbușă alte progrese și dezvoltarea. (Romani 15:13)
Rugați-vă pentru musulmanii din India – există încă multe grupuri neatinse de Evanghelie – ca ei să aibă oportunități de a auzi Evanghelia și să fie deschiși către Mesajul lui Hristos. (2 Petru 3:9)
Rugați-vă pentru creștinii din India ca aceștia să contribuie cu înțelepciune la binecuvântarea Indiei și să Îl poată arăta pe Hristos națiunii. (Filipeni 4:8-9)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.