De ce NU ar trebui să le spunem persoanelor necredincioase „Dumnezeu te iubește”

Un pastor din Texas a stârnit recent o dezbatere online după o postare pe o rețea socială  în care susținea că necredincioșilor nu ar trebui să li se spună că Dumnezeu îi iubește.

Gabe Hughes, pastor asociat la First Baptist Church din Lindale, Texas, a postat miercurea trecută pe Twitter următorul mesaj: „Nu ar trebui să-i spui unui necredincios: ‘Dumnezeu te iubește’. Apostolii nu au proclamat niciodată Evanghelia în acest mod. Dimpotrivă, Biblia spune că mânia lui Dumnezeu rămâne asupra necredincioșilor (Ioan 3:36, Romani 1:18).

„Ajutați-i să-și vadă păcatul, avertizați-i de judecata lui Dumnezeu și apoi spuneți-le Evanghelia”, a continuat el.

Potrivit ChurchLeaders.com, postarea lui Hughes a fost întâmpinată cu reacții mixte, unii fiind de acord cu mesajul său, iar alții l-au contestat.

„ Uhh, pentru că Dumnezeu a iubit atât de mult LUMEA”, a scris o persoană cu referire la Ioan 3:16. „Îmi pare foarte rău dacă ți s-a arătat altceva. Îmi pare foarte rău. Cu adevărat.”

„Unul dintre cele mai nepotrivite lucruri pe care le putem spune unei persoane nemântuite,” a comentat un alt utilizator.

Kim Ketola, autoare și gazda unui program de radio , a intervenit și ea în dezbatere, împărtășind cum a ajuns la Hristos după ce cineva i-a spus: „Isus m-a iubit suficient de mult încât să moară pentru mine. Eram deja distrusă din cauza păcatului. Mi-a citat 1 Ioan 1:8-9 și mi-a spus că El ar fi venit pentru mine chiar dacă aș fi fost singura [persoană care are nevoie de mântuire], atât de mult mă prețuiește”, i-a răspuns ea lui Hughes.

Drept răspuns, Hughes a postat: „Cu tot respectul,  ‘El ar fi venit pentru mine chiar dacă aș fi fost singură’ este egocentric. Acesta nu este planul de răscumpărare al lui Dumnezeu. Dacă Îl urmez pe Isus, Duhul Sfânt te- adus la El în ciuda unora dintre acele cuvinte care ți-au fost spuse prima dată, nu din cauza lor. Spun acest lucru în dragoste.”

După cum au relatat cei de la Church Leaders, alte persoane au subliniat că ideea lui Hughes despre dragostea lui Dumnezeu este înrădăcinată în calvinism. Potrivit doctrinei calviniste, dragostea lui Dumnezeu se extinde doar asupra celor aleși, cei pe care Dumnezeu i-a ales în avans pentru mântuire.

„Bănuiesc că Gabe susține poziția reformată conform căreia Dumnezeu nu iubește de fapt pe toată lumea, ci doar pe cei aleși,” a scris o persoană.

„Obișnuiam să fiu în această tabără [a calvinismului], iar asta mă întristează,” a spus o alta.

„Nu știu dacă aș fi devenit vreodată creștin dacă cineva nu mi-ar fi spus acum 16 ani: ‘Știi, calvinismul nu este adevărat’. Și astfel poți fi 100% sigur că Dumnezeu te iubește”, a scris un utilizator pe Twitter, adăugând că „mânia lui Dumnezeu și dragostea lui Dumnezeu sunt același lucru.”

Hughes a mai scris pe Twitter și că un necredincios nu ar trebui să fie numit „copil al lui Dumnezeu.”

„Nu ar trebui să-i spui unui necredincios: ‘Ești un copil al lui Dumnezeu’. Biblia spune că ei sunt copiii Diavolului (Ioan 8:44), așa cum am fost cu toții odată (Ef. 2:1-3) înainte de a fi adoptați în familia lui Dumnezeu prin credința în Hristos”, a scris pastorul.

„Ajutați-i să-și vadă păcatul, avertizați-i de judecată și dați-le Evanghelia”.

Sursa: Christian Headlines

Un comentariu
  1. Schinteie 27 aprilie 2022 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.