Creștinii chinezi deschid primul lor seminar teologic din Italia

Seminarul Teologic Chinezesc Italian (ICTS) a fost inaugurat la 12 aprilie 2022 la Roma de un grup de 55 de biserici. Acesta va pregăti pastori pentru comunitățile vorbitoare de limbă chineză din Italia și din restul Europei.

La inaugurare au participat aproximativ 300 de persoane, mulți reprezentanți ai bisericilor chineze din Italia și unii din alte țări europene, precum și aproximativ 30 de invitați italieni.

Această nouă instituție își va desfășura activitățile într-un fost hotel, acum renovat, care a fost achiziționat de Biserica Creștină Chineză din Italia, o grupare de 55 de biserici chinezești. Clădirea este situată în zona Universității Tor Vergata.

Accent pe adevărul biblic și pe misiune

Ceremonia de deschidere a fost condusă de Liang Yanming și a avut mai multe momente emoționante, inclusiv cântece și rugăciuni. Predica pastorului Lin Ri Feng a subliniat faptul că formarea trebuie să se adreseze întregii persoane; trebuie să explice Cuvântul lui Dumnezeu conform adevărului și trebuie să aibă un accent misionar care să vizeze atingerea „tuturor popoarelor.”

Alianța Evanghelică Italiană a participat la eveniment. Leonardo De Chirico, liderul Comisiei pentru teologie și dialog, și-a exprimat mulțumirea pentru faptul că institutul este atât „italian”, cât și „chinez”, precum și dorința de integrare și parteneriat în Evanghelie cu bisericile evanghelice locale. El i-a încurajat pe liderii creștini chinezi să „înțeleagă Italia, provocările sale culturale și religioase.” Creștinii evanghelici, a adăugat el, sunt „aici pentru a colabora”. AEI a făcut cadou mai multe cărți de teologie evanghelică italiană pentru biblioteca Seminarului.

Sursa: Evangelical Focus

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.