Actorul american Chris Pratt atacat în mass-media pentru convingerile sale creștine

Chris Pratt, un actor care nu s-a folosit niciodată de rețelele sociale pentru a rosti vreun cuvânt jignitor la adresa cuiva, a devenit un sac de box pentru seculariști și pentru alte persoane care par a fi ofensate de credința sa creștină.

În mod bizar, Pratt, care continuă să ofere entertainment de calitate pentru milioane de oameni prin intermediul francizelor „Gardienii Galaxiei” și „Jurassic World”, printre alte proiecte, este atacat în mod repetat, fără niciun motiv plauzibil.

Cel mai recent, criticii au cerut ca Pratt să fie anulat și înlocuit în rolul lui din „Guardieni” ca Star-Lord, probabil datorită opoziției față de credința sa. Reproșurile de pe Twitter la adresa lui Pratt l-au determinat pe James Gunn, regizorul primelor două filme din seria „Gardienii Galaxiei”, să-l apere pe Pratt și idealurile sale creștine.

Cuvintele de apărare pentru Pratt rostite de către Gunn a inspirat apoi, se pare, un articol din Salon intitulat: „Regizorul căzut în dizgrație James Gunn îl apără pe actorul căzut în dizgrație Chris Pratt.”

Aparent, Pratt este „căzut în dizgrație”, ceea ce este o noutate pentru oricine care a acordat măcar o secundă atenție vieții și carierei sale. Pratt, un tip care face în mod regulat pe rețelele sociale diverse postări despre viață, comedie, Dumnezeu, dragostea pentru familia sa – și care apare în mod obișnuit în unele dintre cele mai mari proiecte cinematografice de la Hollywood – s-a comportat, în mod aparent, în judecat strâmbă a unui segment important din mass-media americană, atât de prost încât ar trebui să îl considerăm umilit și discreditat.

De ce, mai exact? Nimeni nu știe.

Dar iată ce știm: narațiunea pe care criticii au creat-o despre Pratt este atât de răuvoitor opusă realității, încât este greu de descris în cuvinte nebunia din jurul acesteia. Cu toate acestea, autorul articolului din Salon părea să îmbrățișeze această portretizare nefericită. Pe unele porțiuni, articolul seamănă mai mult cu un roman misterios ciudat decât cu ceva cu adevărat convingător.

„Pratt … a fost criticat pentru presupusa sa implicare într-o mega-biserică din Los Angeles care s-ar putea să nu fie în favoarea acceptării de membri homosexuali”, a scris ea. „Biserica Zoe, fondată de fostul predicator Hillsong Chad Veach, care a produs la un moment dat un film care descria atracția față de persoanele de același sex ca fiind o „suferință sexuală,” este destul de rezervată în ceea ce privește opiniile sale.”

Apoi, ea a continuat să îl acuze pe Pratt că este „evaziv” în legătură cu relația sa cu Zoe Church și cu opiniile sale despre „drepturile homosexualilor”. Această atitudine evazivă este aparent un motiv bun pentru a-l „anula” pe actor, sau, cel puțin, un soi de motiv enigmatic pentru ca toată lumea să nu-l mai placă pe actor.

Este destul de ciudat să consideri pe cineva ca fiind în „dizgrație” pe baza unei convingeri pe care crezi că ai putea-o avea despre pretinsa perspectivă a cuiva despre care, de fapt, nu știi nimic. Dacă aceasta pare fi o afirmație confuză, să știți că  de fapt confuzia este, în esență, ceea ce stă la baza sentimentului furibund anti-Pratt.

Pratt se pare că a căzut în dizgrație pentru că a frecventat biserici cu viziuni biblice asupra sexualității – viziuni cu care unii, în urma evoluțiilor culturale, nu sunt acum de acord, în ciuda faptului că aceste poziții au fost îmbrățișate și considerate normale de milenii. Ca urmare a acestei participări, el merită să fie considerat „în dizgrație” – se presupune.

Dar asta nu este tot ceea ce pare vinovat Pratt, deoarece autoarea articolului din Salon a continuat să menționeze una dintre cele mai bizare modalități folosite până acum pentru a încerca să îl discrediteze pe Pratt: că și-ar fi insultat fosta soție și fiul pentru că a îndrăznit să îi mulțumească actualei sale soții, Katherine Schwarzenegger, pentru că i-a dăruit o fetiță frumoasă și sănătoasă (el având cu fosta soție un copil cu dizabilități născut prematur, n. trad.).

Această luare de poziție a fost un salt destul de mare atunci când a fost vehiculată anul trecut în noiembrie. Dar faptul că, luni mai târziu, oamenii încă o mai repetă pare să acrediteze convingerea gazdei podcastului Joe Rogan că detractorii îi poartă dispreț lui Pratt doar pentru că „este creștin” și „un om bun”.

„Este cam în afara limitelor în ceea ce privește ideologia sa”, a spus Rogan în podcastul său în decembrie anul trecut. „El este creștin și este destul de deschis în legătură cu asta și, din această cauză, îl atacă. Este un lucru atât de simplu, el doar crede în Isus”, a continuat el.”

Rogan are dreptate. Acești critici nu pot indica nicio declarație sau postare din partea lui Pratt, așa că se angajează într-o încercare eșuată speculații orbiți de o furie ciudată.

Imaginați-vă că vedeți o postare pe Instagram în care un bărbat își exprimă dragostea pentru soție și asta cumva te duce cu gândul să crezi tot ce este mai rău despre cineva – convingându-vă că acea persoană, din partea nu a-ți văzut sau citit vreodată ceva negativ, a dezlănțuit brusc o ură voalată la adresa propriului său copil? (copilul cu dizabilități avut cu prima nevastă, n. trad.)

Din păcate, aceasta este cultura care a ajuns să fie predominantă într-o mare parte din America. Este întunecată, sucită și cu adevărat tristă.

Până la urmă, Pratt este vinovat de un singur lucru: a declarat în mod deschis că este creștin. În timp ce criticii par hotărâți să refuze să îl lase în pace să trăiască conform convingerilor sale, ne rugăm ca el să continue să își susțină convingerile în mijlocul unei culturi fără speranță.

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.