Epoca Absurdului

Occidentul a trecut prin multe epoci – așa-numitul Ev Mediu întunecat, Renașterea, Epoca Rațiunii, Iluminismul, Epoca Industrială și Post-modernismul. Epoca actuală poate fi considerată fără nici o frică de a greși ca Epoca Absurdului.

În ceea ce privește absurditățile în care cred elitele culturale din S.U.A. și Vestul Europei și pe care au convins și masele de oameni să le creadă, nu a existat niciodată o epocă ca cea de astăzi.

Iată o listă a celor mai ridicole care îmi vin imediat în minte.

Nr. 1: Bărbații nasc.

În fruntea listei trebuie să se afle redefinirea radicală – de fapt, negarea – sexului și a genului, ceea ce a dus la afirmații care sfidează realitatea, cum ar fi „bărbații nasc”, „bărbații au menstruație”, „persoană care naște” în loc de „mamă” și la parcurile tematice Disney care nu mai salută vizitatorii cu „doamnelor și domnilor” sau „băieți și fete”.

Nr. 2: Este corect ca bărbaților biologici să le fie permis să concureze în sporturile feminine.

Ar trebui să credem că bărbații biologici nu au un avantaj fizic înnăscut în competiția împotriva femeilor. Acest lucru este afirmat ca adevăr de fiecare universitate din Ivy League (rețea de universități de elită de peste ocean), practic de toate celelalte universități, de majoritatea liceelor și de aproape toată mass-media.

Nr. 3: Reduceți bugetele alocate poliției și criminalitatea va scădea.

Ar trebui să credem că, cu mai puțini polițiști, vom avea mai puține infracțiuni violente. Orice copil de 10 ani recunoaște această idee ca fiind absurdă.

Nr. 4: Segregarea rasială este antirasistă. Opoziția față de segregarea rasială este rasistă.

Universitatea Columbia și multe alte universități au cămine numai pentru negri și absolviri numai pentru negri. Acestea susțin că segregarea pe bază de rasă nu este rasistă. Opoziția față de aceasta este.

Nr. 5: „Latinx”

Deoarece sexualitatea umană „nu este binară”, limbile cu substantive de gen trebuie să fie castrate, ceea ce duce la etichetarea latinilor drept „Latinx”. Faptul că aproape nimeni din America Latină sau care locuiește în America Latină nu folosește acest cuvânt absurd nu deranjează mass-media sau universitățile.

Nr. 6: Rasa ta contează.

Unul dintre cele mai puțin importante aspecte ale ființelor umane este culoarea pielii lor. Nu este mai importantă decât culoarea pantofilor lor.

Lipsa de semnificația a culorii pielii este ușor de demonstrat. Dacă știi culoarea pielii unei persoane, știi ceva despre acea persoană? Răspunsul este, desigur, nu. Dacă îți cunosc rasa, nu știu nimic altceva despre tine. Iar dacă eu cred că pot determina ceva despre tine pe baza rasei tale, sunt rasist.

Nr. 7: Diversitatea este o forță – dar cele mai fericite țări din lume sunt Finlanda, Norvegia, Danemarca și Islanda.

Este o axiomă a curentului woke că „diversitatea este cea mai mare forță a noastră”. Cu toate acestea, publicația The New York Times, principalul vehicul mediatic al Epocii Absurdului, a publicat un articol despre cele mai fericite țări din lume. Al doilea paragraf începea astfel: „Finlanda, Norvegia, Danemarca și Islanda au condus clasamentul din 2018 al World Happiness Report (Raportul Mondial asupra Fericirii)”.

Nici măcar o dată în cuprinsul articolului autorul nu a pomenit faptul că cele patru țări „cele mai fericite” din lume nu sunt deloc diverse. De fapt, acestea se numără printre cele mai puțin diverse țări din lumea occidentală. Ele sunt aproape în întregime cu populație albă, aproape în întregime creștin protestante (sau de origine creștin protestantă) și toți cetățenii lor vorbesc aceeași limbă. America, pe de altă parte, este de departe cel mai mare experiment de diversitate rasială, religioasă și etnică din lume.

Nr. 8: Libertatea de exprimare nu permite și exprimarea urii.

„Sunt pentru libertatea de exprimare, dar nu și pentru discursul instigator la ură” este opinia a aproape jumătate dintre tinerii americani și a aproape tuturor elitelor. Atât de răspândită este credința în absurd încât acești oameni nu înțeleg că afirmația este autocontradictorie. Aceasta face ca cuvintele „libertate de exprimare” să nu mai aibă sens. Prin definiție, libertatea de exprimare permite exprimarea urii. Dacă nu o face, „libertatea de exprimare” nu înseamnă nimic mai mult decât un discurs cu care cineva este de acord.

Nr. 9: Nu ești o ființă umană până nu te naști.

Nu este nevoie să crezi în Dumnezeu sau în vreo religie pentru a înțelege absurditatea acestei afirmații. Dacă nu suntem ființe umane până la naștere, ce suntem noi cu cinci minute – sau cinci luni – înainte de naștere, când avem bătăi ale inimii și unde cerebrale? Non-oameni?

Nr. 10: Capitalismul este rău.

Sărăcia abjectă a fost norma pentru aproape toți oamenii de-a lungul istoriei. Cu toate acestea, numai în ultimul secol, miliarde de oameni au fost scoși din sărăcie. Și există un singur motiv: capitalismul.

Nr. 11: America este sistemic rasistă.

Absurditatea evidentă a acestei afirmații este ușor de demonstrat. În ultimele decenii, mai mult de trei milioane de persoane de culoare au imigrat în America din Africa și din Caraibe. Și, probabil, alte zeci de milioane ar dori să o facă. Sunt toți acești oameni proști – alegând să se mute într-o țară rasistă din punct de vedere sistemic? Sunt ignoranți – nu sunt conștienți de faptul că America este sistemic rasistă?

Cei care nu sunt absurzi cunosc răspunsurile: toți acești negri nu sunt nici proști, nici ignoranți. Ei știu cât de norocoși sunt să se mute în America – pentru că această țară este atât de tolerantă și atât de covârșitor de non-rasistă. Oamenii nu se mută în țări care îi urăsc. Niciun evreu nu s-a mutat în Germania în anii 1930.

Autor: Dennis Prager

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.