Majoritatea americanilor susțin interzicerea avortului

Un nou sondaj Fox News recent publicat arată că majoritatea americanilor doresc interzicerea avorturilor și ar susține fie o lege a „bătăilor inimii” care să protejeze copiii la 6 săptămâni, fie interzicerea avortului la 15 săptămâni.

Noul sondaj național a fost realizat cu puțin timp înainte de publicarea luni seară a unui proiect de opinie a judecătorului Samuel Alito, de la Curtea Supremă a S.U.A., prin care s-ar anula decizia Roe vs. Wade din anul 1973, care permite avorturile în toate statele americane.

Întrebați cum s-ar simți dacă o astfel de lege ar fi adoptată în statul lor, puțin peste jumătate dintre alegători sunt în favoarea ei (54%), în timp ce 41% se opun.

De asemenea, alegătorii au fost întrebați ce părere au despre o interdicție similară (doar cu excepții medicale) privind avortul după șase săptămâni, care este noul standard în Texas. Și aici alegătorii sunt împărțiți, însă majoritatea sunt pentru o astfel de lege: 50% sunt în favoare, față de 46% care se opun.

Sondajul Fox News a adresat o întrebare similară și prin sondajul anual Gallup, care separă mai specific ceea ce simt americanii în legătură cu avortul, și care a arătat că majoritatea americanilor doresc ca toate sau majoritatea avorturilor să devină ilegale. Americanii sunt pro-viață cu o marjă de 54-44%.

În general, 44% cred că avortul ar trebui să fie legal în toate (27%) sau în cea mai mare parte a timpului (17%), în timp ce o majoritate de 54% consideră că ar trebui să fie ilegal în toate (11%) sau în cea mai mare parte a timpului (43%).  Numărul celor care vor să fie „legal” înregistrează un minim istoric și este, de asemenea, pentru prima dată când procentul celor care pronunță cuvântul „ilegal” este de peste 50% într-un sondaj Fox News.

De asemenea, sondajul a constatat că americanii pro-viață sunt mai degrabă preocupați de avort.

Sondajul a fost realizat de Compania Beacon Research pentru Fox News în perioada 28 aprilie-1 mai 2022 și a inclus interviuri cu 1.003 alegători înregistrați la nivel național, care au fost selectați aleatoriu dintr-un fișier național de alegători și care au fost intervievați în direct, atât pe telefoane fixe, cât și pe telefoane mobile. Eșantionul total are o marjă de eroare de eșantionare de plus sau minus trei puncte procentuale.

Sursa: Life News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.