ALERTĂ PĂRINȚI: Ocultismul și vrăjitoria domină noul film Marvel „Doctor Strange în multiversul nebuniei”

Supereroii din benzile desenate exercită o fascinație asupra copiilor și adulților de zeci de ani. Dar unele dintre aceste personaje au devenit din ce în ce mai întunecate de-a lungul anilor, provocând îngrijorări serioase cu privire la temele malefice care glorifică vrăjitoria și ocultismul.

Acum, milioane de copii și chiar mulți creștini sunt îndoctrinați cu ideea că este normal să comunice cu alte tărâmuri și alte entități care sunt, în cele din urmă, lumea demonilor. De fapt, vrăjitoria și ocultismul au devenit atât de răspândite la Hollywood încât oamenii nu mai par să fie șocați de prezența lor flagrantă.

Joe Schimmel, pastor senior la Blessed Hope Chapel din Simi Valley din California, a declarat pentru CBN News că ultimul film al celor de la Marvel, „Doctor Strange în multiversul nebuniei”, împinge limitele, făcând din sataniști eroi.

Schimmel a spus că Marvel amestecă și teme creștine pentru a face ca filmul să pară ok: „Fac ca băieții răi să arate unele din trăsăturile lui Hristos. Din această cauză mulți creștini și-ar putea lăsa garda jos, fără să-și dea seama de pericolele din întunericul din acest film.”

Pastorul, care este și un pasionat realizator de documentare, a explicat că accentul anti-Dumnezeu și mesajele malefice din filmele Marvel și benzile desenate DC sunt evidente.

„Este foarte vizibil. Ele influențează familiile și copiii. Părinții noștri au crescut cu benzi desenate. Acum, sunt filme cu supereroi, dar nu mai sunt aceleași personaje morale și pline de curaj din benzile desenate de atunci… au devenit mult mai întunecate”, a declarat el pentru CBN News.

„Dumnezeu folosește povești și cântece în Scriptură. Isus a învățat prin povești (parabole). Trebuie să ne asigurăm că ne punem armura lui Dumnezeu și că avem discernământ… să nu ignorăm capcanele lui Satan.”

Noul film din seria Marvel este presărat cu nenumărate scene în care eroii fac vrăji, folosesc metode oculte și elemente religioase orientale și interacționează cu demonii. Într-una dintre cele mai blânde scene din film este expus un act care este o blasfemie pentru totți creștinii. În această scenă, Doctor Strange își trece mâna peste o cupă și transformă apa în vin, făcându-l pe vrăjitorul care face vrăji să pară a fi ca Isus Hristos.

Este personajul Doctor Strange insipirat de un satanist din viața reală?

Schimmel a subliniat asemănările dintre Doctor Strange și controversatul ocultist Aleister Crowley.

„Doctor Strange însuși a fost creat după chipul lui Aleister Crowley, cunoscut ca fiind cel mai rău om de pe pământ. Doctorul Droom a fost apoi reîncarnat. Dacă te uiți la poveste, el este un englez, un vrăjitor, ce descoperă ocultismul. El folosește un al treilea ochi pentru a-și practica magia.”

„Acest satanist declarat a fost transformat într-un supererou de către Marvel.”

Multiversul nebuniei este inundat de vrăjitorie

Și Focus on the Family este de acord că acest ultim film Marvel este plin de vrăjitorie.

Într-o recenzie ce a apărut pe pluggedin.com se afirmă: „Pune-l pe Doctor Strange și pe Vrăjitoarea Scarlet împreună într-un film și știi ce obții? Magie. Multă, multă magie. Și nu vorbim aici de vrăji în stilul Lord-of-the-Rings. Magia pe care o vedem în acest film este una întunecată și ocultă.”

„Multiversul nebuniei face o distincție între vrăjitoria pe care o folosește Doctor Strange și vrăjitoria practicată de Wanda. Dar se pare că amândoi pot folosi același tip de cărți de vrăji, dintre care două joacă un rol uriaș în film. Îi vedem pe amândoi făcând un număr amețitor de vrăji.”

Când a fost întrebat care este cel mai bun mod în care creștinii pot înțelege natura demonică a acestor personaje, pastorul Schimmel a spus că trebuie să ne uităm la Cuvântul lui Dumnezeu.

„El este cel care va îndrepta totul. Este un război spiritual. Ca și creștini, trebuie să fim mereu atenți și să ne păzim copiii. Ar trebui să urâm răul și să-L iubim pe Dumnezeu… să renunțăm la faptele întunericului.”

Lupta lui Marvel împotriva lui Dumnezeu

Pastorul Schimmel, care a fondat organizația Good Fight Ministries, a lansat recent primul episod al unui documentar în șapte părți, intitulat „Războiul lui Marvel și a periodicelor DC împotriva lui Dumnezeu.”

Serialul evidențiază modul în care cărțile populare de benzi desenate și filmele pe care acestea le-au generat sunt pline de teme antihristice care glorifică violența, perversiunea sexuală, blasfemia și ocultismul.

Agenda Anticristului este primul episod al seriei.

Schimmel spune că seria își propune să facă lumină asupra conținutului sinistru din aceste filme și benzi desenate.

„Suntem chemați să expunem răutatea care se întâmplă. Să-i facem pe oameni să știe că trebuie să se îmbrace cu toată armătura lui Dumnezeu, să-și păzească inimile și mințile. Evaluați la ce vă uitați. Puneți orice față în față cu învățătura Scripturii. Protejați inimile, familiile și bisericile noastre. Ridicați toate acestea în lumina lui Hristos.”

„Cred că putem arăta spre supereroi dar să arătăm întotdeauna oamenilor spre Isus ca fiind supereroul suprem.”

Scriitori de top de benzi desenate recunosc că s-au implicat în activități demonice

El a explicat că unii dintre scriitorii de benzi desenate de top au recunoscut de fapt că se folosesc de seducție, manipulare, ocultism și de Biblie pentru a-i influența pe copii să îl vadă pe Dumnezeu într-un mod distorsionat.

„Ceea ce am făcut a fost să ne uităm la scriitori, regizori și viziunea lor asupra lumii și la ceea ce încearcă ei să transmită.  Ce încearcă ei să comunice?”

Schimmel a precizat că cei mai buni trei scriitori de benzi desenate sunt Alan Moore, Grant Morrison și regretatul Stan Lee. „Moore susține că a contactat un demon al artelor și canalelor vizuale în timp ce scria. Morrison a contactat tărâmul spiritual și a fost inspirat de aceste spirite. El le spune copiilor că a intrat în contact cu demonii… pentru a practica ritualuri.”

Schimmel explică faptul că mulți părinți nici măcar nu-și dau seama ce se întâmplă.

„Trebuie să fim atenți la ceea ce intră pe la porțile urechilor și ochilor copiilor noștri”, a concluzionat el.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.