Femeie din Marea Britanie arestată pentru vina de a se fi rugat în tăcere în timp ce se plimba afară

O bunică care a fost arestată în Marea Britanie pentru că se ruga în tăcere în timp ce se plimbaîn apropierea unei clinici de avorturi, încă așteaptă procesul la un an de la momentul arestului.

Potrivit ONG-ului care apără drepturile creștinilorîn justiție, Alliance Defending Freedom UK, Rosa Lalor a ieșit din locuința ei din Liverpool în data de 24 februarie 2021, pentru a se bucura de o plimbare în aer liber. Activitatea era permisă în timpul pandemiei COVID-19 ca formă de exercițiu.

În acea zi ea a trecut și pe lângă o clinică de avorturi și s-a rugat în tăcere. Lalor purta o mască pe față și păstra distanță față de ceilalți.

Un ofițer de poliție a oprit-o pe femeia de 76 de ani și a întrebat-o de ce se afla în aer liber. Când aceasta a spus că „se plimba și se ruga”, ofițerul i-ar fi spus că nu avea o „scuză rezonabilă” pentru a fi afară și a acuzat-o că protestează.

„Nu m-am gândit niciodată că într-o țară democratică precum Marea Britanie voi fi arestată pentru o simplă și solitară plimbare de rugăciune. Când mă plimbam în aer liber, mă rugam în intimitatea propriei mele minți. Ce fel de societate mai suntem noi, când oamenii pot fi arestați doar pentru că și-au manifestat pașnic credința în public?.”

Ea a continuat: „Întotdeauna am respectat legea și nu am dorit niciodată să fiu implicată într-o acțiune în justiție, dar după ce am fost amendată pur și simplu pentru că m-am rugat în timp ce mă plimbam, știu că aceasta este o provocare importantă de dus mai departe. Cu sprijinul ADF UK, iau atitudine pentru a proteja libertățile fundamentale pentru toți oamenii.”

La momentul arestării ea a fost urcată într-o mașină de poliție, acuzată și amendată cu 200 de lire sterline în cadrul măsurilor temporare privind coronavirusul, relatează ADF UK.

Lalor a pledat „nevinovată” la acuzație, însă cazul ei nu a fost încă audiat din cauza întârzierilor de la tribunal.

Jeremiah Igunnubole, consilierul juridic pentru cazul lui Lalor, a declarat: „Dreptul de a-ți exprima credința într-un spațiu public, inclusiv rugăciunea în tăcere, este un drept fundamental protejat atât în dreptul intern, cât și în cel internațional.”

El a adăugat: „Fie că este vorba de reglementările privind Covid sau de orice altă lege, este de datoria poliției să susțină, mai degrabă decât să erodeze, drepturile și libertățile femeilor precum Rosa. Astfel de arestări supun persoane care altfel respectă legea la proceduri penale obositoare și de durată, ceea ce duce la un efect de deterioare a libertăților de exprimare și religioase.”

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.