Un pasager fără experiență de zbor aterizează miraculos avionul după ce pilotul și-a pierdut cunoștința

Darren Harrison, un american în vârstă de 39 de ani, se afla într-un zbor spre casă după o excursie de pescuit în Bahamas, pe 10 mai, când pilotul, Kenneth Allen, în vârstă de 64 de ani, și-a pierdut cunoștința. După cum a relatat Faithwire, Allen a suferit o ruptură de aortă în timpul zborului.

„La un moment dat, el mi-a spus: ‘Mă doare capul, sunt confuz și nu mă simt bine’,” a declarat Harrison pentru Savannah Guthrie de la NBC în cadrul emisiunii Today. „Eu l-am întrebat: ‘Ce trebuie să facem?’, iar din acel moment, el nu a mai răspuns deloc.”

Tăcerea lui Allen l-a determinat pe Harrison să urce el în cabina de pilotaj. Atunci a văzut că avionul se prăbușea cu viteză spre apa de sub ei.

„Tot ce am văzut când am urcat în față a fost apa pe fereastra din dreapta și am știut că se apropie rapid. În acel moment, am știut că, dacă nu reacționez repede, urma să murim.”

Harrison a precizat că s-a îndreptat spre comenzile de la bord pentru a îndrepta aeronava.

„Știam că dacă bruschez avionul atunci motorul s-ar putea opri, și mai știam că la viteza cu care mergeam, probabil că aripile avionului ar putea fi smulse.”

El a adăugat că acel moment a fost „cea mai înfricoșătoare parte a întregii povești.”

Harrison a contactat un controlor de trafic aerian, Robert Morgan, din Florida, care în cele din urmă avea să-l ghideze în vederea aterizării în siguranță a avionului pe Aeroportul Internațional Palm Beach. Între timp, prietenul lui Allen, care se afla și el în avion, l-a ajutat pe Harrison să îl scoată pe pilotul inconștient de pe scaunul său.

„Când zburam și am văzut țărmul Floridei la orizont, în acea secundă, am știut că voi ateriza acolo”, rememorează Harrison. „Nu știam care va fi deznodământul, nu știam cum se va întâmpla, dar știam că va trebui să aterizez acest avion pentru că nu există altă opțiune.”

El a adăugat că trebuia să ajungă acasă la soția sa, Britney. Aceasta este însărcinată în șapte luni cu primul lor copil.

„Oamenii mi-au spus: ‘Ce s-ar fi întâmplat dacă te-ai fi prăbușit și ai fi murit? Ai fi putut măcar să o suni, ai fi putut să o contactezi, ai fi avut timp’. În mintea mea, știam că nu voi muri și nu mi-a trecut niciodată prin minte să o sun și să îi spun soției mele ‘la revedere’,”

Odată ce avionul se afla la aproximativ 200 de metri de pistă, Morgan i-a spus lui Harrison că trebuie să încetinească aeronava în coborâre.

„În acel moment, i-am spus celuilalt tip: ‘Hei, trage manșa cât poți de tare, trage-o până la capăt.”

Eroicul pasager a reușit să aterizeze avionul în siguranță și după ce motorul s-a oprit rostit „cea mai mare rugăciune pe care am spus-o vreodată în viața mea.”

Rememorând cele întâmplate Harrison afirmă că „mâna lui Dumnezeu a fost cu mine”.

„Ultima parte a rugăciunii și cea mai puternică parte, a fost o rugăciune pentru pilotul Allen. Știam că nu era într-o situație prea bună.”

După aterizare, Allen a fost dus la un spital pentru tratament. Se așteaptă ca el să fie externat în această săptămână.

Dr. Nishant Patel de la Palm Beach Gardens Medical Center a explicat că o ruptură de aortă îi ucide de obicei pe toți pacienții înainte de a ajunge la spital.

„Povestea întreagă este un miracol după un miracol, într-adevăr,” a spus Patel.

După cum a relatat Associated Press, după aterizare, Harrison și-a sunat soția, dar când aceasta a văzut numele lui apărând pe telefon cu 20 de minute mai devreme decât era ora programată pentru aterizare, s-a temut de ce este mai rău.

„Așa că, sincer, am respirat adânc și m-am pregătit să nu fie el pe cealaltă linie”, a spus ea.

Britney a declarat pentru Today că cumnatul ei a murit anul trecut, în timp ce sora ei era însărcinată în șase luni.

Sursa: Christian Headlines

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.