Ioan Ciobotă: Opriți-vă!

„Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu.” (Psalmul 46:10)

Vorbeam cu o doamnă profesoară, care a fost directoare de liceu. Recent a fost diagnosticată cu cancer. S-a retras din poziția de management și spunea: „Mi-am dat seama că trebuia să mă opresc de mult…”.

Psalmul 46:10 spune: „Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.”

Așa spune Dumnezeu: opriți-vă !

De mai multe ori în Psalmi este acest cuvânt: „Oprire”. Psalmii  sunt poezie și cântec ebraic, și este o anumită logică pentru care, din când în când, cei care cântau și recitau Psalmii trebuiau să se oprească.

Dar cred că putem să luăm pentru noi această aplicație sau în special acest verset unde Dumnezeu spune:

„Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu.”

Nu tu, care citești acest articol, ești Dumnezeu, nici măcar pentru viața ta! Nu tu ești Dumnezeu, ci Dumnezeu este Dumnezeu!

Oprește-te!

Acum nu înseamnă că toți cei care sunt într-o poziție de conducere sau de management sau în locuri de muncă stresante vor face cancer, sau se vor îmbolnăvi grav, sau vor avea probleme de sănătate. Dar Dumnezeu spune: „Opriţi-vă”.

Ritmul de lucru pe care l-a lăsat Dumnezeu este de 6 plus 1, adică 6 zile să lucreze omul, apoi o zi să se odihnească. Asta este clar.

Chiar și atunci când am impresia că toate problemele pământului sunt în spatele meu și că eu trebuie să rezolv toate problemele de pe acest pământ, la un moment dat risc să mă prăbușesc și să spun ca această doamnă profesoară, fostă directoare:

„Trebuia să mă opresc de mult…”

Oprește-te! Dumnezeu este Dumnezeu, nu tu!

Autor: Ioan Ciobotă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.