HeartBeats Festival: Cluj-Napoca 15 – 16 iulie 2022

HeartBeats Festival s-a născut din dorința de a veni în întâmpinarea tinerei generații cu un produs cultural inedit, o alternativă la evenimentele specifice mediului festivalier autohton.

Un eveniment de anvergură ce își propune să aducă pe scena festivalieră din România și Europa de Est un concept nou de eveniment, concentrat în jurul valorilor creștine și a unui altfel de entertainment. Creăm un context în care să fie adresate nevoile, lifestyle-ul și căutările în special ale tinerilor din mediul evanghelic, dar și acelora curioși să descopere valorile biblice.

Festivalul s-a născut, mai cu seamă, din dorința de a atrage spre Cristos pe aceia – din ce în ce mai mulți – care se depărtează de biserică și își pun sub semnul întrebării credința. Într-un context al laicizării accelerate a societății, când Dumnezeu este expulzat din ce în ce mai tare din spațiul și discursul public, considerăm necesară crearea contextelor în care creștinii să fie împreună într-un cadrul relaxat, în afara spațiilor propriu-zise ale bisericilor.

Într-un context în care a fi creștin este din ce în ce mai mult asemuit cu preconcepții negative, ne propunem să contribuim la schimbarea stereotipurilor. Credem că festivalul funcționează ca un instrumente de awareness în rândul publicului mainstream, devenind un canal prin care Dumnezeu și fie mai prezent în discursul public.

Într-un timp al crizei și al fricii, cauzat de contextul pandemic și, recent, de contextul conflictului armat, observăm o tendință a oamenilor de a căuta sensul vieții și de a identifica reperele care să îi ghideze în vremuri tulburi. Există o căutare a lui Dumnezeu, iar HeartBeats Festival vine să răspundă acestor căutări.

Promovăm valorile care ne unesc în calitate de creștini și nu detaliile care ne despart între diferitele denominațiuni. Promovăm respectul reciproc, indiferent de rasă, religie sau etnie, promovând totodată, în mod activ și asumat, setul de valori biblice.

HeartBeats este un festival internațional de muzică creștină pop-rock, un eveniment cu o viziune îndrăzneață, dedicată celebrării credinței. Dorim să vă împărtășim pasiunea pe care Dumnezeu a pus-o în inima noastră pentru evanghelizare și pentru această generație. Vă invităm să fiți alături de noi în această lucrare de evanghelizare.

Ce am făcut? Ne-am bucura să ne acordați răbdarea pentru o scurtă trecere în revistă a felului în care Domnul a lucrat și ne-a ghidat să evoluăm în ultima perioadă. Am început eforturile noastre cu aproape 4 ani în urmă și, de atunci, proiectul a crescut organic.

HeartBeats este acum un brand care se maturizează, crește treptat și învață din lecțiile din trecut. Din mila lui Dumnezeu, în toată această perioadă am căpătat experiență, echipa a crescut și suntem mult mai pregătiți să punem pe picioare un brand în care fiecare dintre noi credem – atât profesional, cât și valoric.

Suntem motivați de gândul că putem contribui, prin munca noastră, la o schimbare pozitivă în societate. Din punct de vedere organizațional, echipa HeartBeats este alcătuită din două echipe: un board consultativ, cu rol de ghidare și monitorizare (păstori și persoane cu experiență în dezvoltarea comunitară / organizarea de evenimente creștine) și un board executiv, responsabil de implementarea propriu-zisă a festivalului.

Iată câteva mențiuni privind evoluția proiectului în ultimul an:

  • HeartBeats nu mai este acum doar un concert, ci un festival care va dura 2 zile. Vor fi prezente 7 trupe internaționale (inclusiv o trupă din Ucraina) și 2 trupe din România. Pe lângă concerte, în fiecare seară va exista un mesaj (prin prezența pastorului și speaker-ului de renume internațional John C. Maxwell, respectiv a evanghelistului Nick Hall (organizația PULSE), un nou Billy Graham al Americii). Acestora se adaugă o serie de spații de socializare / lounge și discuții, spații de vânzare carte, spații de promovare a artiștilor / producătorilor locali șamd. Festivalul creează o atmosferă de bună-dispoziție, un spațiu sigur pentru tineri și familii.
  • Am lucrat intensiv la dezvoltarea programelor de follow-up împreună cu frați și organizații din țară și ne concentrăm eforturile spre a dezvolta pe mai departe această componentă.
  • În cadrul echipei executive, cu ajutorul Domnului, s-a alăturat un frate misionar american, alături de care să putem dezvolta relațiile cu trupele și organizațiile din străinătate.
  • Suntem acum parte dintr-o largă comunitate internațională, din SUA și din Europa, care derulează festivaluri și evenimente creștine. Am cooptat oameni și organizații internaționale cu experiență în domeniu, care ne oferă consiliere și înțelepciune și alături de care colaborăm pentru dezvoltarea line-up-ului de festival.

Mai multe informații despre festival și cum vă puteți procura bilete puteți afla accesând site-ul HeartBeats.Events.

3 Comentarii
  1. Ema 4 iunie 2022 Reply
  2. Danil Cozachevici 4 iunie 2022 Reply
  3. Relu 9 august 2022 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.