„The Chosen” un film serial despre viața lui Isus prezintă o reconstituire spectaculoasă a scenei înmulțirii pâinilor

„The Chosen” un serial TV produs în mod independent prin fonduri strânse prin metoda crowfunding continuă să captiveze milioane de oameni prin faptul că oferă o perspectivă unică asupra narațiunii evanghelice tocmai a filmat o scenă cu adevărat memorabilă: înmulțirea pâinilor și hrănirea celor 5.000 de oameni de către Isus.

Scena, filmată timp de patru zile pe un nou loc de producție din Midlothian, Texas, a fost realizată cu participarea a 12.000 de figuranți.

Aceste persoane – dintre care multe sunt fani ai serialului – au venit din toate cele 50 de state americane și din 36 de țări și au vârste cuprinse între bebeluși de câteva săptămâni și 91 de ani.

„Majoritatea celor de aici și-au făcut singuri costumele. Au venit pe cheltuiala lor pentru a fi aici”, a declarat Derral Eves, CEO și producător executiv al The Chosen, pentru postul de televiziune KLTV-TV. „Este cu adevărat grozav să vezi diversitatea costumelor și diversitatea oamenilor și este o binecuvântare să vezi tot sprijinul pe care aceștia îl acordă serialului.”

Această mobilizare masivă este demnă de luat în seamă, mai ales având în vedere logistica coordonării atâtor actori într-o singură locație. Scena înmulțirii pâinilor se bazează pe textul din Matei 14:13-21, care îl prezintă pe Isus hrănind în mod miraculos o mulțime de 5.000 de oameni cu „doar cinci pâini și doi pești”.

În pasajul biblic, îi vedem pe ucenici venind la Isus și spunându-i să dea drumul mulțimilor. Ei îl avertizează că ora este târzie și că oamenii vor trebui să-și găsească hrană.

Dar Hristos le răspunde: „Nu este nevoie să plece. Dați-le voi ceva de mâncare”. Ucenicii îl informează apoi pe Isus că au doar cinci pâini și doi pești.

Și atunci are loc minunea. În Matei 14:18-21 citim:

„Și El le-a zis: ‘Aduceți-i aici la Mine.’ Apoi a poruncit noroadelor să șadă pe iarbă, a luat cele cinci pâini și cei doi pești, Și-a ridicat ochii spre cer, a binecuvântat, a frânt pâinile și le-a dat ucenicilor, iar ei le-au împărțit noroadelor. Toți au mâncat și s-au săturat și s-au ridicat douăsprezece coșuri pline cu rămășițele de firimituri. Cei ce mâncaseră erau ca la cinci mii de bărbați, afară de femei și de copii.”

„The Chosen” va prezenta scena înmulțirii pâinilor în sezonul trei al serialului, iar CBN’s Faithwire a dezvăluit prin intermediul fotografiilor cum va arăta.

Producătorii serialului „The Chosen” filmează în prezent la locația taberei Armatei Salvării, Camp Hoblitzelle, unde au construit o scenă de 2.800 de metri pătrați. Decorurile includ reconstituiri ale unor orașe biblice și scene folosite în timpul celor două sezoane ale serialului.

„The Chosen” continuă să inspire oameni din întreaga lume, serialul fiind tradus în 56 de limbi. Filmul poate fi urmărit, cu subtitrare în limba română, accesând site-ul Angel Studios.

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.