Un tată musulman și-a ucis fiica chiar în ziua în care aceasta s-a convertit la Hristos

O femeie din centrul Ugandei care l-a primit pe Hristos la o slujbă religioasă pe 29 mai a fost ucisă în aceeași zi, când tatăl ei a înjunghiat-o în ochi pentru că a părăsit islamul, conform unor surse.

După ce a avut mai multe vise despre Hristos, Hawa Amoti, în vârstă de 28 de ani, din Nansana, districtul Wakiso, a vizitat un vecin creștin devreme în dimineața zilei de 29 mai.

„Amoti a venit la noi acasă foarte devreme dimineața și avea nevoie să afle mai multe despre Issa (Isus), pe care îl văzuse în vis”, a spus acesta. „După ce i-am explicat despre viața veșnică și despre iertarea păcatelor care vine de la Isus, care a venit să ia păcatele întregii lumi, ea l-a acceptat de bunăvoie pe Isus pentru salvarea sufletului ei. M-am rugat apoi pentru ea, iar apoi am mers împreună la biserica din Nansana.”

După slujba de la biserică, Amoti s-a alăturat familiei vecinului pentru a lua masa de prânz la el acasă și a rămas până în jurul orei 17:45, când a plecat acasă.

Tatăl ei, Haji Shariifu Agaba, și frații ei aflaseră deja că fusese văzută închinându-se lui Hristos la biserică atunci când a ajuns în fața casei lor, a declarat unul dintre frații ei. Agaba le-a ordonat fiilor săi să o prindă și să o bată, apoi a luat un cuțit ascuțit și i-a străpuns ochii, a declarat un frate al lui Amoti care a încercat să o apere.

„Vreau să-ți scot acești ochi pentru ca tu să nu mai vezi bisericile niciodată – iar dacă mori, nu te vom îngropa”.

Plânsetele și țipetele lui Amoti au atras vecinii care s-au grăbit să o salveze, a declarat vecinul creștin. Pe măsură ce soseau tot mai mulți membri ai comunității, Agaba și fiii săi au intrat în casa lor.

Vecinii au aranjat ca un vehicul să o ducă de urgență pe Amoti la un spital din apropiere, dar aceasta a sucombat din cauza hemoragiei abundente de la rănile suferite la ochi.

Liderii comunității din Nansana au condamnat atacul și au promis să îl aresteze și să îl acuze pe Agaba.

Membrii bisericii au îngropat trupul lui Amoti în districtul Luwero.

Extremist musulman condamnat

În districtul Mukono, tot în centrul Ugandei, un judecător al Înaltei Curți din Mukono a condamnat pe 26 mai un extremist musulman la închisoare pe viață pentru uciderea a cel puțin doi creștini, au declarat surse.

Judecătorul Mutonyi Margaret i-a dat sentința lui Mohammed Wamala pentru uciderea a doi creștini convertiți de la islam, Zulaikha Mirembe și un altul identificat doar ca Nansamba, în 2017. Mai mulți martori au depus mărturie împotriva lui Wamala, care a declarat că i-a ucis pe Mirembe, Nansamba și pe alții, au declarat creștinii din zonă.

„În 2017, acuzatul a mărturisit că a ucis-o pe Zulaikha Mirembe și pe alți câțiva creștini pentru a îndeplini ceea ce era scris în Coran despre susținerea cauzei lui Allah prin uciderea necredincioșilor”, a declarat un pastor din zonă pentru Morning Star News.

Judecătoarea Margaret i-a dat lui Wamala pedeapsa maximă pentru aceste crime.

În timpul procesului, Wamala și alți musulmani au fost acuzați de crime rituale ca parte a unei practici oculte care implica un sanctuar în care erau îngropate cadavrele, a declarat un creștin din zonă.

Poliția i-a arestat pe Wamala și alți cinci musulmani în 2017, după ce cadavrul lui Nansamba a fost găsit în satul Kisoga, districtul Kayunga, împreună cu cadavrele altor patru persoane ale căror nume nu au fost dezvăluite. Alți trei suspecți, Vincent Paul, Isa Walakira și Jamiru Kimbugwe, erau încă în curs de investigare, au declarat sursele.

Avocatul lui Wamala, Emmanuel Turyomwe, a cerut pedepse mai blânde, care să fie aplicate concomitent, spunând că clientul său are remușcări, dar judecătorul a fost de acord cu cererea acuzării de condamnare la închisoare pe viață.

Atacurile din centrul Ugandei sunt unele dintre numeroasele cazuri de persecuție a creștinilor din țară pe care Morning Star News le-a documentat.

Constituția Ugandei și alte legi prevăd libertatea religioasă, inclusiv dreptul de a-și propaga credința și de a se converti de la o credință la alta. Musulmanii nu reprezintă mai mult de 12 % din populația Ugandei, cu o concentrație mare în zonele estice ale țării.

Sursa: Morning Star News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.