Wycliffe România: Rugăciune pentru misiune

Buletin de rugăciune săptămâna 17 – 23 iunie

Misiune printre romi: Zoltán Barabás, România
Zoltán continuă slujirea cu multă dăruire și credincioșie printre romi. Vă invităm să citiți ultima lui scrisoare de informare aici. El ne aduce câteva motive de rugăciune. Rugați-vă pentru copiii de la grupul de studiu biblic, ca entuziasmul lor să nu scadă și Cuvântul să aducă rod în viața lor. Rugați-vă ca traducerea Bibliei în rromani standard să avanseze și materialele care sunt deja disponibile să fie distribuite și de folos comunității. Rugați-vă ca Domnul să lucreze în continuare pentru susținerea financiară a lui Zoltán și să folosească toate lucrurile pentru slava Sa și pentru zidirea Împărăției Sale.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Turci Khorasani, Iran
După calendarul lunar, în luna iunie ne rugăm pentru turcii Khorasani din Iran, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba lor. Rugați-vă ca familii creștine să se mute în mijlocul acestor turci khorasani, orientați spre familie, care să-i iubească cu dragostea Mântuitorului oferindu-le o imagine a identității Lui. Sunt un popor oral și fără Biblie. Rugați-vă să primească Scriptura într-un format potrivit nevoilor lor. Rugați-vă ca Dumnezeu să le reveleze dragostea Sa în diferite moduri.

Parteneriate de sprijin: Papua Noua Guinee
Ofasia Wayne a fost numit recent în funcția de director de dezvoltare a parteneriatelor în cadrul Asociației de traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee (BTA). Rugați-vă pentru el în acest rol important de a dezvolta parteneriate cu mulți alții care să vină alături de BTA și de slujba de traducere a Bibliei. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru furnizarea de sprijin financiar pentru Ofasia printr-un parteneriat între BTA și Kumul Transportation, o companie de transport cu sediul în SUA. Dumnezeu a mișcat inima lui Charlie Waro, directorul general al Kumul Transportation, pentru a sprijini financiar pe Ofasia Wayne, directorul de dezvoltare a parteneriatelor.

Slujind în alte culturi: Japonia
Peste 20 de membri ai personalului Wycliffe Japonia slujesc în mai multe locații: Brazilia, Indonezia, diverse părți ale Asiei și Japonia. Printre proiectele lor se numără traducerea Bibliei, alfabetizare, artă și muzică, traducerea în limba semnelor, folosirea Scripturii (Vindecarea traumei), mobilizarea bisericilor, rugăciunea, îngrijirea și educația copiilor din alte culturi și administrația. Rugați-vă pentru protecția și călăuzirea lui Dumnezeu pentru toți membrii personalului și pentru familiile lor. Cereți-I lui Dumnezeu să îi folosească pentru a continua progresul mișcării de traducere a Bibliei din întreaga lume, obiectivele Alianței  Globale Wycliffe și multe altele.

Personalul de traducere: Guineea Bissau
Personalul de la ITA, este recunoscător pentru rugăciunile altor organizații și susținători ai Alianței. ITA este principala organizație de alfabetizare și de traducere a Bibliei din Guineea Bissau și are nouă proiecte de traducere a Bibliei în curs de desfășurare. Printre acestea se numără patru echipe care traduc Vechiul Testament, patru echipe care traduc Noul Testament și o echipă care traduce pasaje din Scriptură și lucrează la un scenariu al filmului Isus în limba Biafada. Rugați-vă pentru persoanele implicate în aceste proiecte de traducere. Rugați-vă pentru putere, energie și sănătatea lor. Unii dintre traducători se luptă cu probleme de sănătate semnificative. Rugați-vă pentru protecție asupra familiilor lor. Cereți-I lui Dumnezeu să îi călăuzească prin toate etapele diferite implicate în aceste traduceri.

Este nevoie de personal nou pentru noile programe de traducere: Republica Centrafricană
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru lansarea a opt noi programe lingvistice în Republica Centrafricană de către personalul Asociației Centrafricane pentru Traducerea Bibliei și Alfabetizare. Pentru fiecare program, postul cheie de mobilizator este vacant. Mobilizatorii sunt instruiți și detașați pentru a lucra în cadrul comunităților lingvistice pentru programele de traducere. Aceștia colaborează cu comitetele lingvistice, cu liderii bisericii și cu membrii comunității. Aceștia au rolul de a împuternici partenerii de program să joace un rol în dezvoltarea limbii, în traducere și în interacțiunea cu Scriptura. Cereți-I lui Dumnezeu să aducă personalul necesar pentru a ocupa aceste posturi importante.

Tabăra de misiune Wycliffe: România
Wycliffe România organizează o tabără de misiune în perioada 1-6 august. Rugați-vă pentru pregătiri și rugați-L pe Dumnezeu să îndrepte spre tabără oameni care să contribuie la progresul mișcării de traducere a Bibliei la nivel mondial. Tabăra de anul trecut a fost încurajatoare, chiar dacă participarea a fost limitată din cauza restricțiilor COVID. Aduceți mulțumiri și rugați-vă pentru cei trei noi membri Wycliffe România care se pregătesc pentru lucrare. Doi dintre ei vor începe un curs de lingvistică în Anglia în luna august. Alăturați-vă Wycliffe România în rugăciunea ca Dumnezeu să ridice 25 de noi membri până în 2025 pentru a răspunde numeroaselor nevoi de traducere din lume.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.