Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Prima căsătorie homosexuală oficiată într-o biserică baptistă austriacă

Conform declarațiilor publice a unei păstorițe pe rețelele de socializare, a avut loc prima cununie religioasă între două persoane de același sex dintr-o biserică baptistă din Austria.

Mira Ungewitter este păstorița bisericii Projekt:Gemeinde din Viena, care este o biserică baptistă austriacă, afiliată Federației Bisericilor Baptiste din Europa, Bisericilor Libere din Austria și Federației Bisericilor Baptiste din Austria. Mira Ungewitter a distribuit pe contul ei de Instagram, imagini de la căsătoria dintre doi bărbați, pe care ea a oficiat-o în urmă cu câteva săptămâni, și pe care a intitulat-o ca fiind „probabil prima căsătorie homosexuală din bisericile libere din Austria”.

Biserica Projekt:Gemeinde, pe care Mira Ungewitter o păstorește, este o biserică baptistă liberală din capitala Austriei, care s-a remarcat în spațiul public încă din anul 2017, inclusiv în ziarul Zeit, prin faptul că este o biserică în care „femeilor li se permite să ocupe funcții de conducere și în care membri homosexuali sunt bineveniți”. (Sursa: Zeit Intagram). Chiar și site-ul bisericii afirmă, că orice om este binevenit, „nu contează cine ești, pe cine iubești, de unde vii sau unde vrei să ajungi”.

Leontiuc Flaviu-Cristian, păstorul Bisericii Române Eklesia din Graz a declarat faptul că oficierea cununiei religioase între două persoane de aceeași sex, intră în conflict cu învățătura și teologia promovată în cadrul Federației Bisericilor Libere din Austria (Freikirchen in Österreich):

„Dragă Mira, eu, în calitate de pastor în FKÖ, condamn și calific acțiunea ta ca fiind extrem de nepotrivită. Acțiunea ta nu reprezintă pe niciunul dintre pastorii conservatori. Avem o conduită în FKÖ și baze de învățătură care intră în conflict teologic direct cu ceea ce ai făcut. Noi considerăm homosexualitatea un păcat și o formă de neascultare și urâciune înaintea lui Dumnezeu (Leviticul 18:22). Considerăm că ceea ce ai făcut este o abatere fără precedent în istoria bisericii FKÖ. Ne dezicem de acțiunea ta. Vom lua o pozitie publică și un comunicat public urgent. În accepțiunea noastră, homosexualitatea este un păcat. Noi nu le dorim nici un rău celor cu ideologia LGBTQ. Dar și noi avem dreptul să nu fim de acord cu ei în ideologie și în identificare. Noi suntem o majoritate care gândim așa și avem dreptul să nu fim asociați ca FKÖ public de idoelogia LGBTQ. Nu suntem și nu vrem să fim una cu voi. Nu reprezinți ideologia și teologia FKÖ! Nu asta înseamnă FKÖ!” (Sursa: Vocea Creștinilor)

Și pastorul Viorel Iuga a luat atitudine pe pagina sa de Facebook:

„[…] În situații de acest gen este imperativ să ne amintim că Dumnezeu rămâne Același. Definițiile date de El păcatului și neprihănirii nu se schimbă. Pocăința rămâne vitală, sfințenia este obligatorie, iar familia și biserica trebuie să rămână așa cum au fost create. Cine dorește să aibă parte de binecuvântările Domnului nu își poate permite să răstălmăcească Scripturile, să dilueze Evanghelia sau să neglijeze anumite învățături biblice.

Ajutarea semenilor nu înseamnă renunțarea la valorile biblice, ci trăirea și prezentarea lor. Suntem îndurerați când constatăm că unii își permit să învețe și să facă ce condamnă Mântuitorul. Constatăm, încă o dacă, că cei care calcă un principiu biblic, la scurt timp îl calcă și pe următorul.

În același timp, nu este normal și nici nu vrem să ne comportăm ca și cum o comunitate ar fi abandonat valorile Sfintelor Scripturi. Ne bucurăm și Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toți cei care privesc viața de credință cu seriozitate și ne rugăm pentru pocăința și recuperarea celorlalți. Prin grija lui Dumnezeu, semnarea neghinei de către vrăjmaș nu va putea diminua calitatea grâului. Domnul Secerișului va avea grijă ca, la momentul potrivit, grâul să ajungă în hambarul Lui și pleava în foc. Să-L iubim deci pe Domnul cu toată inima, să-I împlinim poruncile cu toată puterea și să mărturisim Evanghelia cu toată seriozitatea. În ciuda piedicilor puse de dușman, Împărăția Domnului va crește și planul Lui se va împlini […]”.

ȘtiriCreștine.ro vă îndeamnă să ne unim în rugăciune pentru bisericile din care facem parte și să păstrăm o atitudine fermă în ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu, promovând principile și valorile biblice.

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

5 Comentarii
  1. PINTILIE CLEMENT 24 iunie 2022 Reply
  2. Liviu FICUT 26 iunie 2022 Reply
  3. Ioan Tone 29 iunie 2022 Reply
  4. Ioan Tone 29 iunie 2022 Reply
  5. prof l.v. 9 iulie 2022 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.