Compania Disney, care a intrat și pe piața din România, contestată în America pentru că promovează agenda LGBTQ+

Considerată de mult timp ca fiind locul unde poți găsi divertisment de calitate destinat familiilor, recentele acțiuni și declarații ale oficialilor Walt Disney Company indică o schimbare de direcție către o agendă culturală care amenință această moștenire și, posibil, viitorul acestei companii.

În luna martie a acestui an, Disney a ajuns pe prima pagină a ziarelor pentru că s-a opus public unei legi din statul american Florida care interzice orele din școlile publice care includ orientarea sexuală și identitatea de gen, începând de la grădiniță și până în clasa a treia. De atunci, managerii companiei au semnalat o mai pronunțată intenție spre a difuza materiale care explorează aceste subiecte.

Angajați ai Disney,  îngrijorați cu privire la direcția pe care a luat-o compania, au trimis filmulețe activistului conservator Chris Rufo.

Într-unul dintre aceste videoclipuri, Latoya Raveneau, producător executiv al Disney Television Animation apare declarând: „Nu trebuie să-mi fie teamă să pun aceste două personaje să se sărute în fundal. Ori de câte se poate , aș adăuga homosexualitate.”

Într-un alt videoclip, președintele Disney General Entertainment, Karey Burke, a declarat: „Acum știm, după cum mi-a trimis și fiul meu un mesaj în această dimineață, ‘Generația Z este cu 30-40% mai LGBTQ decât alte generații, mamă, așa că Disney ar face bine ca să se adapteze acestui trend’. ”

În continuare Burke își exprimă sprijinul pentru creșterea numărului de personaje LGBTQ în conținutul de divertisment, cu obiectivul ca 50 la sută din toate rolurile regulate și recurente din universul Disney să provină din „grupuri subreprezentate”.

Filmul Disney-Pixar, Lightyear, care va fi lansat luna aceasta, prezintă un cuplu de lesbiene, iar Thor: Love and Thunder, care va fi lansat în iulie, are un personaj principal LGBTQ.

Adam Holz, realizatorul podcastului Focus on the Family PluggedIn, spune că în efortul de a rămâne relevant din punct de vedere cultural, Disney pierde contactul cu o mare parte a publicului său.

„Sunt părinți care spun: ‘Stați puțin, de ce trebuie să afișăm un mesaj sexual în programele pentru copii?’. Chiar dacă vorbim dincolo de această agendă specifică LGBT, cred că există îngrijorarea că de ce trebuie ca totul să fie atât de sexualizat? De ce nu este posibil să avem doar divertisment care să fie inocent, care să lase partea sexuală pentru mai târziu și să nu se grăbească să o afișeze în tot ceea ce facem?”, a întrebat Holz.

Potrivit unui sondaj național realizat de Trafalgar Group, aproape 70 la sută dintre alegătorii americani au declarat că este mai puțin probabil să mai urmărească conținutul Disney din cauza presiunilor făcute de aceștia de a expune copiii mici la idei sexuale.

„Disney era absolut sinonim cu încrederea. Există multe alte lucruri acolo în industria divertismentului, dar Disney era în regulă. Iar acum s-au transformat într-un furnizor de divertisment ca oricare altul și nu mai avem încredere în ei. Nu vrem ca această agendă să fie predată copiilor noștri.”

Atitudinea lor a dus la apeluri de de a boicota sau de a anula Disney și, în timp ce unele familii aleg să scoată Disney din grila de programe, Holz spune că, în cele din urmă, aceasta este o oportunitate pentru ca oamenii să fie mai atenți în ceea ce privește divertismentul lor.

O alternativă care câștigă teren este Angel Studios. Acesta se concentrează pe conținut de la creatori independenți și urmează un model unic de afacere: publicul deține controlul complet.

„Publicul decide ce se va lansa, creatorii primesc bonusuri pentru că publicul oferă feedback, iar când creatorii produc ceea ce așteaptă publicul, atunci creatorii primesc bonusuri”, a explicat Neil Harmon, CEO și fondator al Angel Studios.

Unul dintre cele mai revoluționare eforturi ale companiei este The Chosen (despre care am scris recent pe ȘtiriCreștine). Harmon spune că serialul a devenit un mare succes pentru că au fost oameni obișnuiți, mai degrabă decât directori de la Hollywood, care au ales conținutul pe care doreau să-l vadă.

Holz împărtășește un sfat cheie pentru părinții care navighează în lumea divertismentului în continuă schimbare: vorbiți cu copiii voștri. Conversațiile despre conținutul pe care îl urmăresc și ideile care le vin în minte pot ajuta la învățarea gândirii critice și, în cele din urmă, la modelarea viziunii lor asupra lumii, mai degrabă decât să lăsăm Hollywoodul să o facă pentru ei.

Sursa: CBN NEWS

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.