Wycliffe România: Buletin de Rugăciune 24 – 30 Iunie 2022

24. Ajutor pentru Madagascar
Rugați-vă pentru lucrarea de traducere a Bibliei din Madagascar. Ada ne scrie „Suntem încrezători că este lucrarea lui Dumnezeu, că El a pornit-o și continuă să crească prin grija și protecția Lui. Rugați-vă împreună cu noi pentru toată susținerea și resursele de care avem nevoie pentru viitor: favoare, oameni care îmbrățișează viziunea, resurse financiare, armonie și dragoste în relațiile dintre noi. Avem nevoie de înțelepciune și pace în toate lucrurile în care suntem implicați. De asemenea, rugați-vă pentru colegii noi care ni se vor alătura, familii tinere din Norvegia și Germania. Ei vor fi într-o perioadă de acomodare și adaptare în primii doi ani. Ne rugăm ca viața la care i-a chemat Dumnezeu aici să fie o binecuvântare pentru toate popoarele cu care vor intra în contact.” Dacă doriți să ajutați financiar proiectul de înregistrare audio a Bibliei în limba Ntandroy, găsiți detalii aici.

25. Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Turci Khorasani, Iran
După calendarul lunar, în luna iunie ne rugăm pentru turcii Khorasani din Iran, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba lor. Rugați-vă ca familii creștine să se mute în mijlocul acestor turci khorasani, orientați spre familie, care să-i iubească cu dragostea Mântuitorului oferindu-le o imagine a identității Lui. Sunt un popor oral și fără Biblie. Rugați-vă să primească Scriptura într-un format potrivit nevoilor lor. Rugați-vă ca Dumnezeu să le reveleze dragostea Sa în diferite moduri.

26. Rugați-vă pentru reîmprospătare: Indonezia
În timp ce ne rugăm pentru înțelepciunea lui Dumnezeu pentru guvernele din regiunea Asia-Pacific pentru a ajuta la redresarea economică în urma pandemiei, rugați-vă pentru susținătorii și partenerii organizației Kartidaya, în timp ce Dumnezeu continuă să îi ajute să fie o binecuvântare. Cereți-I lui Dumnezeu să dea putere și abilitate echipei Kartidaya în timp ce slujește cu o singură inimă, un singur gând și o singură dragoste, după călăuzirea Lui și pentru gloria Sa. Rugați-vă pentru ajutorul Domnului pentru tabăra de odihnă a echipei Kartidaya, aflată acum în proces de planificare. Fie ca aceasta să reîmprospăteze și să încurajeze echipa în timp ce binecuvântează pe mulți alții prin slujirea organizației Kartidaya.

27. Recrutarea de membri ai personalului: Thailanda
Rugați-vă pentru ungerea Domnului asupra recrutării membrilor Fundației Wycliffe Thai. Cereți-I lui Dumnezeu să-l binecuvânteze pe directorul executiv Tharawat Suebthayat în timp ce se întâlnește cu bisericile și păstorii din Thailanda, împărtășind nevoile și promovând lucrarea de traducere a Bibliei. Rugați-vă pentru cei pe care Dumnezeu îi cheamă, ca El să-i pregătească să-L slujească cu perseverență și înțelepciune.

28. O nouă provocare pentru o echipă de traducători: Peru
Cirilo Vásquez și Bernardino Lancho, doi dintre traducătorii AIDIA (Asociación Interdenominacional para el Desarrollo Integral de Apurímac, Perú), au făcut parte din echipa de traducere a Bibliei în limba quechua din Apurímac de Est, finalizată în 2021. În acest an, Cirilo și Bernardino au început o nouă provocare ca membri ai echipei de traducere a Bibliei în limba quechua din La Unión din Cotahuasi. Timp de 15 zile în fiecare lună, ei călătoresc aproximativ 48 de ore de la casa lor din Abancay la Cotahuasi pentru a lucra cu doi traducători locali din Cotahuasi, ceea ce le permite să participe personal la acest proiect de traducere. În restul lunii, ei lucrează virtual din Abancay. Rugați-vă pentru siguranța lui Cirilo și Bernardino în timpul călătoriilor lor lunare la Cotahuasi. Rugați-vă, de asemenea, pentru familiile lor atunci când Cirilo și Bernadino sunt plecați de acasă.

29. Echiparea personalului pentru traducerea Vechiului Testament: Guineea Ecuatorială
Lăudați-L pe Dumnezeu că Noul Testament în limba fang a fost finalizat și publicat în 2015. De atunci, Samuel (liderul de proiect și directorul ACTB) și alți doi traducători naționali au primit pregătire pentru traducerea Vechiului Testament. Ei au tradus deja câteva cărți. Samuel Ndong, liderul echipei, a fost invitat să participe la un atelier de lucru privind metoda de traducere orală pe care RENDER intenționează să îl organizeze în țara vecină, Gabon, începând cu 18 iulie. Cereți-I lui Dumnezeu să folosească acest timp pentru a crește abilitatea și capacitatea echipei de a traduce bine Vechiul Testament.

30. Pace: Europa de Est
Rugați-vă pentru pace în Europa de Est, în timp ce conflictul de acolo continuă. Rugați-vă pentru harul și puterea lui Dumnezeu pentru toți cei care sunt afectați, inclusiv pentru organizațiile Alianței din zonă. Personalul uneia dintre organizații se confruntă cu provocări atât la nivel local, cât și global, în ceea ce privește călătoriile, accesul la finanțe și capacitatea de a obține vize. De asemenea, unele programe de calculator nu mai funcționează în regiune. Rugați-vă ca Dumnezeu să le deschidă uși și să permită personalului Alianței din Europa de Est să fie o lumină care strălucește în întuneric.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.