Sudan | Acuzați de apostazie, patru creștini sunt amenințați cu moartea

Pe 28 iunie, patru foști musulmani convertiți la creștinism au fost arestați în regiunea Darfur din Sudan, în temeiul unei legi împotriva apostaziei.

Bader el Dean Haroon Abdel Jabaar, fratele său Mohammad Haroon Abdel Jabaar, Tariq Adam Abdalla și Morthada Ismail au fost arestați de poliție în timp ce se aflau la Biserica Baptistă din Zalingei, la vest de Sudan, în Darfur.

Morning Star News relatează că cei patru au fost reținuți câteva zile înainte de a fi eliberați pe cauțiune pe 5 iulie. De asemenea, poliția ar fi confiscat Bibliile și un sistem audio aparținând bisericii, care a fost prădată.

Cei patru bărbați arestați sunt foști musulmani convertiți la creștinism. Aceștia au fost acuzați de apostazie în temeiul articolului 126 din Codul penal sudanez din 1991, dar abrogat în 2020 după răsturnarea dictaturii lui Omar el-Bashir, până  atunci „necredincioșii” erau pasibili de pedeapsa cu moartea.

Potrivit CSW, ofițerii de poliție le-ar fi ordonat celor patru să renunțe la credința lor și la practica religioasă sau riscă să fie condamnați la moarte. Cu toate acestea, aceștia au refuzat să cedeze și au fost eliberați pe cauțiune.

Ei urmează să fie aduși în fata instanței săptămâna aceasta.

În Raportul anual din 2021 privind libertatea religioasă internațională, Departamentul de Stat al SUA spune că starea creștinilor sudanezi s-a îmbunătățit de la dezincriminarea apostaziei în 2020, însă există o formă conservatoare a islamului care încă domină.

Sudanul ocupă locul 13 pe lista Open Doors a țărilor în care creștinii suferă din cauza persecuției, organizația spune că lovitură de stat militară care a avut loc în octombrie 2021 a aruncat „țara înapoi într-o perioadă de neliniște”. O situație care ar putea avea consecințe dezastruoase pentru creștini.

SURSA | Info Chrétienne

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.