Totul îi merge bine celui neprihănit!

Fiecare pas al vieții tale viitoare va fi ghidat de Dumnezeu – dacă te decizi să fii o persoană evlavioasă. Cel care Îl onorează pe Dumnezeu este cel care are parte de ce este mai bun în viață – nu cel deștept, cel bogat, geniului sau cel care are parte de noroc în viață. Toată nesiguranța cu privire la viitor vine atunci când nu alegem evlavia ca mod de viață. Deci, hotărâți-vă să-L cinstiți pe Dumnezeu în orice moment. El vă va da atunci tot ce este mai bun din punct de vedere spiritual și, în același timp, tot ceea ce este necesar din punct de vedere material și fizic și în această lume. Am constatat că acest lucru este adevărat în ultimii 50 de ani din viața mea. Dumnezeu vă va ghida în toate – de la cursurile de la facultate și în profesia pe care ar trebui să o alegeți, până la angajare și în căsătorie mai târziu – dacă luați acum o singură decizie și vă țineți de ea întotdeauna: aceea de a-L onora pe Dumnezeu în toate lucrurile și de a fi o persoană evlavioasă.

Asta înseamnă să fii credincios în lucrurile mărunte. Nu luați niciodată nimic care nu vă aparține – de la o persoană sau de la cineva de acasă sau dintr-o școală sau birou sau de oriunde – nici măcar un stilou sau un creion ieftin. Nu înșelați niciodată pe nimeni, nici măcar în cele mai mici lucruri. Și, așa cum v-am învățat în timpul școlii, nu trișați niciodată, chiar și în cel mai mic aspect, la examene. Este mai bine să eșuați decât să trișați și să treceți. Este mai bine să fii sărac decât să trișezi și să fii bogat. Nu mai citiți literatură și nu vă mai uitați la programe TV sau videoclipuri pe telefoane care vă poluează mintea. Păstrați-vă conștiința absolut curată în toate chestiunile. Cei care trăiesc astfel primesc ce e mai bun de la Dumnezeu în viață – în fiecare generație – chiar și în vremuri de inflație mare și recesiune.

Asta nu înseamnă că nu veți cădea sau eșua niciodată. Dar nu trebuie să jelești de fiecare dată când eșuezi. Chiar dacă eșuezi pentru a 1000-a oară în orice domeniu (fie el spiritual sau academic), trebuie doar să te ridici și să continui să alergi. Nu trebuie să permiteți ca eșecurile din trecut să vă bântuie. Teama de eșec este o teamă obsedantă de care trebuie să te scuturi. Tot ce trebuie să faci este să-ți exersezi voința și să respingi orice gând legat de eșecurile din trecut, ori de câte ori îți vine în minte. Dacă sunteți credincios în a face acest lucru, veți constata, după un timp, că astfel de gânduri vor apărea doar rareori – și, în cele din urmă, vor înceta cu totul. Aceasta este ceea ce înseamnă să aduci orice gând în captivitate pentru a-l supune ascultării de Hristos (2 Cor.10:5).

Astfel, puteți fi o dovadă vie pentru o generație necredincioasă că celor neprihăniți le merge bine și că Dumnezeu îi onorează pe cei care Îl onorează. Dorește din toată inima ta să fii o astfel de mărturie vie pentru Dumnezeu în această lume, mai degrabă decât să impresionezi această lume cu istețimea sau realizările tale. Aveți grijă, de asemenea, ca activitățile în aer liber să nu ocupe niciodată un asemenea loc în viața voastră încât să devină idolul vostru!

Dorința lui Dumnezeu este ca întreaga ta viață să proclame Evanghelia biruinței asupra păcatului și a morții față de sine (prin faptul că ai experimentat tu însuți realitatea acestui lucru) și să îți îndeplinești slujirea desemnată de Dumnezeu în Trupul lui Hristos (oriunde ar fi aceasta), în timp ce îți câștigi propriul trai cu o slujbă laică – slujindu-L pe Domnul așa cum a făcut Pavel, pe cheltuiala ta, fără să depinzi de nimeni. Aceasta este ceea ce lumea trebuie să vadă și acesta este cel mai mare dorință a mea pentru voi toți. Știu că numai cei care caută în mod constant Împărăția lui Dumnezeu pe primul loc și neprihănirea Lui pe primul loc, nu vor avea regrete când Isus se va întoarce.

Autor: Zac Poonen

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.