Jurnal de Rugăciune: Alegeri tensionate în Papua Noua Guinee

Alegeri tensionate: Papua Noua Guinee
Papua Noua Guinee organizează alegeri naționale, care au loc la fiecare cinci ani. Violențe legate de alegeri au avut loc în mai multe zone ale țării în ultimele săptămâni. Personalul care lucrează în zonele de risc din apropiere a fost rechemat la centrul misionar Ukarumpa, care este în prezent în siguranță și personalul este în alertă. Luptele au inclus arderea caselor din satele din apropierea centrului și este posibil că au afectat familiile angajaților localnici. Forțele de Apărare PNG, poliția și bisericile locale lucrează la oprirea luptelor. Misionarii nu sunt în vizorul acestor conflicte, dar trebuie să evite zonele cu probleme. Cursul de studiu biblic ținut de familia Dumitriu era inițial programat pe 8 August, și trebuia să aibă mai mulți participanți. Din cauza tensiunilor din jurul centrului, cursanții nu pot veni la ei și vor încerca să țină cursul între 15-26 August. Din păcate, doar reprezentanții unei singure școli biblice, în loc de două, vor putea veni la această dată ulterioară. Rugați-vă ca violențele să se oprească și pacturi de pace să fie încheiate cât mai curând. Rugați-vă să nu fie nevoie de noi amânări. Vă invităm să cițiți scrisoarea familiei Dumitriu AICI!

Lucrarea în poporul Buang: Papua Noua Guinee
Mihai și Hajni Dumitriu au intenționat să meargă în Mapos (Buang), dar au fost nevoiți să amâne vizita de două ori, din cauza decesului unui deputat care făcea parte din grupul lor lingvistic, iar mai apoi din cauza tensiunilor legate de alegeri. Rugați-vă ca toate barierele să fie date deoparte ca în septembrie să poată continua cursul de studiu biblic exegetic cu oamenii din Buang. Rugați-vă ca interesul buangilor pentru înțelegerea Cuvântului să rămână ridicat. Rugați-vă și pentru sănătatea traducătorului principal, Mose, care are peste 70 de ani. Un mic sistem solar a fost dat echipei de traducere pentru a alimenta laptopul echipei folosit în sat. Rugați-vă ca echipa să utilizeze corect sistemul și să nu se defecteze.

Mărturii din Patep: Papua Noua Guinee
Unul dintre cei mai capabili absolvenți ai programului de Studiu Biblic Exegetic din Patep a mărturisit, că la începutul cursului și-a pierdut interesul, pentru că a văzut că nu va avea câștig financiar din asta. Deși era învățător la școala duminicală, a abuzat de alcool și a folosit droguri botanice. Pentru că Mihai și Hajni au menținut relația cu el și l-au tot încurajat să vină la curs, el a continuat să participe. În timpul programului de aproape 4 ani, treptat el a înțeles Cuvântul lui Dumnezeu, ceea ce a dus la transformarea vieții sale și a renunțat la acele obiceiuri rele. Foamea lui pentru Cuvânt a crescut și a devenit un student foarte activ. Împreună cu ceilalți absolvenți, el împărtășește Cuvântul în alte sate din Patep. De asemenea, el se gândește să devină evanghelist într-o zonă unde câțiva Patepi locuiesc departe de satele lor. Rugați-vă ca Dumnezeu să-i folosească în continuare pe cei instruiți să conducă studii Biblice exegetice, astfel încât, prin munca lor, foamea pentru Scriptură și credință autentică să crească în comunitățile Patep. Rugați-vă ca ei să continue să se întâlnească, să studieze Biblia împreună, să se roage împreună, și să-i învețe pe alții, indiferent de dificultățile cu care se pot confrunta.

Rugați-vă și pentru unul dintre satele Patep care a fost prins în capcana unui joc de noroc. Ca urmare, oamenii au ajuns să-și neglijeze aproape în totalitate munca, familia, și viața spirituală! Rugați-vă ca Dumnezeu să li se descopere, și ca singurul absolvent din acea regiune să rămână puternic în credință și să continue să aibă o inimă slujitoare către ei.

Tabăra de odihnă pentru misionari
În perioada 15-19 august PIM (Parteneri în Misiune) organizează tabăra de odihnă pentru lucrătorii care au nevoie de refacere și întărire trupească și sufletească pentru a continua lucrarea. Rugați-vă ca Dumnezeu să întărească lucrătorii care vor participa la această tabără. Rugați-vă să aibă un timp de părtășie și încurajare și să găsească odihnă pentru suflet și trup. Rugați-vă pentru protecție în călătorii.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Surzi, Laos
După calendarul lunar, în luna august ne rugăm pentru Surzii din Laos, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba semnelor. Rugați-vă să poată fi expuși timpuriu la limba semnelor și să poată merge la școală. Rugați-vă și pentru profesori calificați și materiale educaționale. Rugați-vă pentru nevoia urgentă de a avea o traducere a Bibliei în limba lor și materiale de studiu biblic. Ei sunt nerăbdători să învețe mai mult despre Evanghelie, dar nu au acces la ea. Rugați-vă pentru pastori care să fie formați în a împărtăși Evanghelia surzilor din Laos.

Mulțumind lui Dumnezeu și rugându-ne pentru transformare: Spania
PROEL, Organizația Alianței din Spania, dorește să mulțumească tuturor celor care s-au rugat în ultimii ani pentru finalizarea Noului Testament Fa d’Ambu. Acesta a fost tradus și publicat în Spania în parteneriat cu poporul Fa d’Ambu din Insula Annobón din Guineea Ecuatorială. Scripturile au fost publicate. Rugați-vă pentru transformare în rândul poporului Fa d´Ambu. Rugați-vă pentru pregătirea sărbătorii de dedicare a Scripturii la sfârșitul acestui an.

Biblia Nobonob la tipografie: Papua Noua Guinee
Biblia Nobonob este în curs de tipărire în Coreea. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru această piatră de hotar. Cereți-I Domnului să vegheze asupra procesului de tipărire și rugați-vă ca acesta să decurgă fără probleme. Rugați-vă pentru toate procesele implicate în tipărirea și apoi în expedierea Bibliilor către comunitatea Nobonob. Rugați-vă pentru echipa și comunitatea Nobonob în timp ce se pregătesc pentru lansarea Bibliei în limba lor. Cereți-I Domnului să umple inimile oamenilor cu bucurie în timp ce așteaptă cu nerăbdare Cuvântul Său. Data lansării va fi anunțată în curând.

Sursa: Wycliffe România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.