„Jesus Revolution” – un nou film bazat pe trezirea religioasă care a schimbat America

Actorul Kelsey Grammer va juca în povestea adevărată a unei renașteri spirituale naționale care a avut loc în sudul Californiei în anii 1960 și 1970.

Filmul se intitulează „Jesus Revolution” și se îl are în prim plan pe pastorul californian Greg Laurie, care la acea vreme era un tînăr de 17 ani care își propusese să redefinească adevărul. El a ajuns să întâlnească un predicator hippie de stradă pe nume Lonnie Frisbee.

Laurie și Frisbee intră în legătură cu personajul lui Grammer, pastorul Chuck Smith, care își deschide biserica pentru hipioți și căutători. O mare renaștere spirituală are loc la biserică, ducând la ceea ce a devenit cunoscut sub numele de Revoluția lui Isus (Jesus Revolution).

Smith, pastorul din viața reală al Calvary Chapel din Costa Mesa, i-a servit drept mentor lui Laurie.

„Nu cred că știam neapărat că facem parte din istorie, dar știam că facem parte din ceva foarte special”, a declarat Laurie într-un videoclip despre film. „Mii de tineri veneau la Hristos și erau botezați. Am numit-o Mișcarea lui Isus”.

La vârsta de 19 ani Greg Laurie a început un grup de studiu biblic cu 30 de persoane care a crescut mai târziu în Harvest Christian Fellowship, în Riverside, California, în prezent una dintre cele mai mari biserici din America. Biserica a sponsorizat evenimentul local SoCal Harvest timp de trei decenii, ceea ce face ca acesta să fie unul dintre cele mai longevive evenimente evanghelistice din SUA, la care au participat milioane de oameni.

Grammer a declarat că a fost onorat să facă parte din acest proiect. „Isus a fost o influență profundă în viața mea. Sunt mândru să fac parte din acest film”, a declarat Grammer pentru Christian Headlines.

Grammer, care este credincios, este bine cunoscut pentru personajul Frasier Crane, pe care l-a interpretat timp de 20 de ani în serialele de televiziune „Frasier” și „Cheers”.

„Jesus Revolution” este un film produs de Kingdom Story în colaborare cu Lionsgate. Regizorul Jon Erwin care a făcut și  „I Can Only Imagine” și „American Underdog” este și regizorul noului film.

Erwin a explicat că filmul evidențiază un moment unic în istorie. „A fost o perioadă de teamă și îndoieli într-o generație care căuta lucruri corecte, dar în locuri greșite… a ajuns la capătul lor. A fost pur și simplu o mișcare puternică a lui Dumnezeu care a fost de necontestat și care a modelat cultura și a modelat America. Nu am mai experimentat nimic asemănător.”

Alți actori care joacă în film sunt Joel Courtney, Anna Grace Barlow și Kimberly Williams-Paisley.

Erwin a precizat că este încântat de actorii din distribuție și entuziasmat să vadă cum interpretarea lor  recreează evenmentele din perioada acelei mișcări de credință.

„Filmul este plasat într-un timp și într-un loc foarte specific, dar tema găsirii unui sens mai profund al vieții, în mijlocul unei lumi dezbinate și distruse, este atemporală. În interpretările sale emblematice, Kelsey are o capacitate dovedită de a se conecta cu publicul într-un mod real și vulnerabil, ceea ce îl va face o prezență extraordinară în acest film.”

Filmările pentru „Jesus Revolution” au început la începutul acestui an în Mobile, AL, înainte de a se muta la Los Angeles. Lansarea filmului este programată pentru anul 2023.

Sursa: CBN News

Un comentariu
  1. Tadano 24 august 2022 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.