Wycliffe România: Rugăciune pentru misiune

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Surzi, Laos
După calendarul lunar, în luna august ne rugăm pentru Surzii din Laos, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba semnelor. Rugați-vă să poată fi expuși timpuriu la limba semnelor și să poată merge la școală. Rugați-vă și pentru profesori calificați și materiale educaționale. Rugați-vă pentru nevoia urgentă de a avea o traducere a Bibliei în limba lor și materiale de studiu biblic. Ei sunt nerăbdători să învețe mai mult despre Evanghelie, dar nu au acces la ea. Rugați-vă pentru pastori care să fie formați în a împărtăși Evanghelia surzilor din Laos.

Aplicația „Roagă-te pentru națiuni”: România
Wycliffe România a publicat de curând o aplicație de rugăciune pentru telefon. În acest moment, este disponibilă doar pentru Android și poate fi descărcată de pe Google Play aici. Prin intermediul acestei aplicații, motivele zilnice de rugăciune pot fi accesate mai ușor. De asemenea, aplicația conține și alte resurse pentru rugăciune. Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru ajutorul Lui în toată munca depusă pentru dezvoltarea ei. Rugați-vă ca această aplicație să fie o unealtă bună pentru mobilizarea la rugăciunea pentru misiune și traducerea Bibliei. Rugați-vă ca Dumnezeu să pună dragoste în multe inimi pentru popoarele fără Evanghelie și dragostea aceasta să motiveze pe tot mai mulți români să se roage.

Mergând înainte în ciuda problemelor de sănătate: Noua Zeelandă
Rugați-vă pentru Bruce Eirena în timp ce conduce echipa de reproiectare a site-ului Wycliffe Noua Zeelandă, pe care intenționează să îl pună online în următoarele câteva luni. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru designerul priceput care lucrează cu ei din Filipine. Acest proiect major este primul pentru Bruce, după câteva probleme serioase de sănătate și piedici. Deși încă se confruntă cu aceste probleme de sănătate, el este nerăbdător să vadă proiectul finalizat. El este recunoscător pentru tot ceea ce este încă în stare să realizeze și așteaptă cu nerăbdare să aibă mai multă mobilitate după operația la șold. Rugați-vă pentru o deschidere pe lista de așteptare pentru operație pentru ambele șolduri. Rugați-vă pentru vindecare după operație.

Împărtășirea de povestiri încurajatoare: Singapore
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru programul Wycliffe Singapore numit „Povestiri de pe teren”, care prezintă mărturii încurajatoare prin Zoom în prima zi de marți a lunii. Rugați-vă pentru o conexiune stabilă la internet, în special pentru cei care se alătură din afara țării. Rugați-vă pentru vorbitorii invitați cu experiență în lucrarea de traducere a Bibliei, cum ar fi traducători, consultanți în traducere, coordonatori de proiecte și formatori, pe măsură ce se pregătesc și împărtășesc din inimă. Rugați-vă ca povestirile să-i motiveze pe mulți să participe la mișcarea de traducere a Bibliei.

Prima instruire pentru traducătorii Nomatsigenga: Peru
Pe 14 mai, aproximativ 150 de oameni din comunitatea Nomatsigenga s-au adunat pentru a sărbători începutul proiectului de traducere a Vechiului Testament. Sărbătoarea a inclus o vizită a lui Andrés și a soției sale, Lina. Andrés este fiul traducătorului pentru Noul Testament în limba Nomatsigenga. În ultima săptămână din iunie, o echipă de traducători a fost instruită în utilizarea calculatoarelor, o provocare în contrast cu munca agricolă pe care o desfășoară pe teren. Lăudat să fie Dumnezeu că, după cinci zile de instruire, au plecat foarte motivați și pregătiți să înceapă proiectul de traducere. Rugați-vă pentru echipa de patru persoane – Dan, Joshelin, Iris și Delsi – care s-au angajat să traducă Vechiul Testament Nomatsigenga. Cereți-I lui Dumnezeu să aducă încă doi membri care să se alăture echipei lor.

Lansarea este începutul: Republica Centrafricană
Slăvit să fie Dumnezeu că toate comunitățile vorbitoare de Gbeya, Kaba și Ngbugu din Republica Centrafricană au primit Noul Testament în limbile lor în acest an! Rugați-vă pentru folosirea Scripturii în rândul comunităților dispersate din fiecare grup lingvistic. Rugați-vă ca acest lucru să contribuie la creșterea utilizării limbii locale în familii, consolidând patrimoniul generațiilor viitoare. Din nefericire, în ciuda entuziasmului pentru Noile Testamente, unii întâmpină dificultăți în citirea lor. Rugați-vă ca mai multe cursuri de alfabetizare să fie disponibile în aceste comunități lingvistice. Cereți-I lui Dumnezeu să aducă unitate, bucurie și recunoștință în rândul poporului și reînnoire în relațiile dintre oameni și ale bisericilor cu Domnul. Rugați-vă ca, pe măsură ce folosesc Noile Testamente, să găsească noi modalități de a studia și de a învăța din Cuvântul lui Dumnezeu.

Ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu: Peru
În comunitatea din Piscoya, în provincia Aymaraes, Peru, oamenii lucrează în agricultură și în mineritul artizanal. Comunitatea este profund afectată de alcoolism și sărăcie. În urmă cu șase ani, Enrique, un facilitator al Asociației AIDIA, a vizitat această zonă și a întâlnit-o pe Rina, o femeie imobilizată într-un scaun cu rotile din cauza unor probleme la coloana vertebrală. Rina l-a auzit pe Enrique vorbind despre Cuvântul lui Dumnezeu și a acceptat de la el o Biblie audio Proclaimer. Anul acesta, când Enrique s-a întors în comunitate, a aflat că Rina a murit în timpul pandemiei. Apoi l-a întâlnit pe nepotul Rinei, Rómulo Espinoza, în vârstă de 28 de ani, care i-a spus că Rina a ascultat întotdeauna Cuvântul lui Dumnezeu pe Proclaimer, iar el a început să-l folosească după ce ea a murit. Deși era ridiculizat de prieteni pentru că se abținea de la petreceri și beții, Rómulo a cumpărat o Biblie și a ales să o împărtășească cu prietenii și membrii familiei care vor să audă Evanghelia și să-L întâlnească pe Dumnezeu. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru transformarea lui Rómulo după ce a auzit Cuvântul lui Dumnezeu. Rugați-vă ca el să continue să-L cunoască pe Dumnezeu și să împărtășească Cuvântul Său cu alții.

Sursa: Wycliffe România

Sursă foto: Unsplash.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.