Evanghelist danez venit în SUA, încarcerat de peste 60 de zile

Sursă foto: Facebook Torben Sondergaard

Torben Søndergaard, un evanghelist danez și fondator al organizației denumită „The Last Reformation” (Ultima Reformă) este în arest, fiind reținut de peste două luni de către Serviciul de Imigrare și Control Vamal al SUA (ICE).

El spune că inițial i s-a comunicat că a fost arestat pentru suspiciune de „contrabandă cu arme din Mexic în America.” Activitatea din Mexic era legată de predicarea Evangheliei, susține Torben, afirmând că nu știe nimic despre contrabandă sau arme și că nu este clar pe ce probe se bazează autoritățile în sprijinul acuzațiilor care le aduc.

„Din punct de vedere emoțional, acesta a fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-am trăit vreodată în viața mea, a fost foarte umilitor și am învățat rezistența ca niciodată înainte și că este important să nu trăim după sentimente și emoții, ci să umblăm călăuziți de Duhul Sfânt”, scrie el într-o postare recentă pe Facebook.

„A fost greu, dar Dumnezeu a fost credincios prin toate acestea. Per total, sunt cu adevărat recunoscător pentru credincioșia lui Dumnezeu în această încercare prin care trec”, a scris el, menționând într-o postare amplă că poate să își dedice o mare parte din timp rugăciunii și studiului Bibliei. El spune că Dumnezeu l-a folosit în tot acest timp pentru a împărtăși Evanghelia cu alți deținuți.

„Încă nu știu prea multe despre ceea ce se întâmplă sau când voi ieși, dar slujim unui Dumnezeu drept care urăște minciuna și înșelăciunea și am încredere sinceră că El va face o cale și va aduce totul la lumină, iar pe mine mă va ajuta să fiu liber”.

Søndergaard, în vârstă de 46 de ani, spune că este ținut în izolare la Centrul de Detenție al ICE din Baker County, un centru de detenție cu nivel mediu de securitate, situat în MacClenny, Florida.

Pe pagina sa de Facebook, Torben a scris inițial, în urmă cu două luni: „În această joi, am fost invitat la o întâlnire cu reprezentanți de la Homeland Security, care au vrut să vorbească despre cazul meu de azil – un caz în care eu, în Danemarca, în urmă cu trei ani, am fost acuzat că am făcut multe lucruri pe care nu le făcusem și în care am ajuns să fug în America pentru a cere azil.  Dar apoi, dintr-o dată, mi-au spus că adevăratul motiv pentru care mă aflam acolo era pentru că fuseseră notificați că făceam contrabandă cu arme din Mexic în America, vorbe care mi-au creat o stare de șoc.”

El a adăugat: „Am stat în California cu soția și copiii mei și tocmai am terminat niște cursuri la o școală biblică peste graniță, în Mexic, unde s-au aflat și mulți dintre ajutoarele noastre, care călătoreau din Mexic în America de mai multe ori pe săptămână, dar nici unul dintre ei nu făcea contrabandă cu arme, iar eu nu am avut niciodată de-a face cu contrabanda cu arme.  Nu știu nimic despre contrabanda cu arme.”

Søndergaard spune că a fost „pus la perete, încătușat și dus într-o cameră.  Mai târziu mi s-au pus din nou cătușe la mâini și la picioare….”

CBN News a contactat Homeland Security în legătură cu arestarea, iar purtătorul de cuvânt Mike Mearas a declarat că agenția „nu comentează despre nicio investigație în curs de desfășurare.”

The Last Reformation (Ultima Reformă) a lui Søndergaard este o mișcare mondială care încearcă să readucă creștinismul la felul în care descris în cartea Faptele Apostolilor. El a înființat, de asemenea, „Centrul Isus” din Danemarca, care a pregătit ucenici din 30 de națiuni pentru a răspândi acest mesaj în întreaga lume.

Confruntându-se cu persecuția în Danemarca și cu o posibilă arestare, Søndergaard și familia sa au fugit doar cu valizele și au cerut azil politic în Statele Unite în 2019.

Torben spune că, în timpul detenției sale, „s-a rugat pentru un deținut care s-a vindecat, iar acesta a început să plângă și a spus: ‘Uau, Dumnezeu te-a trimis cu adevărat aici la mine, pentru că acum două zile m-am rugat ca Dumnezeu să trimită pe cineva la mine’.  Așa că am avut un moment frumos cu Dumnezeu, chiar dacă a fost teribil de greu.”

De asemenea, el amintește de Scriptură: „Fericiți cei prigoniți din pricina neprihănirii, pentru că a lor este Împărăția Cerurilor.  Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor spune tot felul de rele și neadevărate împotriva voastră. Bucurați-vă și veseliți-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri, căci tot așa au prigonit pe proorocii care au fost înainte de voi.” (Matei 5:10-12)

Søndergaard le cere creștinilor să se roage pentru această situație și pentru familia sa și ca „Dumnezeu să continue să-și facă lucrare în mine.”

Sursa: CBN News

5 Comentarii
  1. David Pop 31 august 2022 Reply
  2. Zeus 6 septembrie 2022 Reply
  3. Octavia 7 septembrie 2022 Reply
  4. Octavia 7 septembrie 2022 Reply
  5. Pop 14 septembrie 2022 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.