O mișcare globală de rugăciune: creștinii din 165 de orașe se unesc în rugăciune pentru 10 zile

Sursă foto: Facebook 10 Days of Prayer

Mii de biserici din peste 165 de orașe din 36 de țări de pe șase continente s-au înscris pentru a participa la o adunare de rugăciune organizată la nivel global, numită „10 zile”, pentru a demonstra răspunsul la rugăciunea lui Isus Hristos din Ioan 17 pentru o biserică unită.

Asociindu-se în unitate pentru a căuta fața lui Dumnezeu timp de 10 zile consecutive de rugăciune condusă de Duhul Sfânt, adunările de rugăciune „10 zile 2022” vor începe odată cu debutul  Sărbătorii Trâmbițelor (25 septembrie) și se vor încheia în Ziua Izbăvirii (5 octombrie).

Aceste adunări vor varia de la întâlniri de rugăciune la nivelul întregului oraș – cu multe biserici locale unindu-se – până la grupuri mici de credincioși care se vor dedica să petreacă un timp în rugăciune și post. Persoanele care nu au o adunare în apropierea lor pot participa, de asemenea, prin Zoom la o adunare globală care va fi transmisă în direct 24 de ore pe zi pe parcursul celor 10 zile.

Ideea acestor adunări de rugăciune de 10 zile s-a născut dintr-o viziune a unor orașe acoperite de slava lui Dumnezeu, precum și din revelația unui răspuns la rugăciunea lui Isus, așa cum se afirmă în Evanghelia după Ioan.

„Am avut o întâlnire cu Domnul când eram în facultate, iar El mi-a arătat orașe din întreaga lume care se opresc în această perioadă de timp între Ziua Trâmbițelor și Ziua Ispășirii și care doar postesc, se roagă și Îl caută pe Dumnezeu”, spune Jonathan Friz, fondatorul 10 Days.

„Orașele pe care le-am văzut în viziune erau acoperite de slava lui Dumnezeu. Am știut că nu va mai fi niciodată la fel. Această viziune a stat la baza a tot ceea ce am făcut în mișcarea de rugăciune în ultimele două decenii”, adaugă el.

El se afla în mijlocul a 21 de zile de rugăciune și post atunci când a primit această viziune în anul 2004. Friz a fost unul dintre liderii de top ai rugăciunii din zona New England din America timp de ani de zile. Dragostea sa pentru Domnul l-a determinat să își ia un angajament de rugăciune care i-a schimbat viața.

„Ioan 17 a explodat dintr-o dată pentru mine: „Mă rog ca toți să fie una, cum Tu Tată ești în Mine și Eu în Tine.” Am avut această descoperire că Isus avea să obțină ceea ce S-a rugat, ca biserica să fie una. L-am întrebat pe Domnul cum pot să fac parte din faptul că Isus a obținut răspunsul la rugăciunea Sa.”

Sursă foto: Facebook 10 Days of Prayer

Astăzi, Friz cheamă Trupul lui Hristos să se angajeze într-o rugăciune fierbinte. Întunericul acestei lumi, în care binele este numit acum „rău”, iar răul este numit acum „bine”, face ca nevoia de a ne ruga ca și Trup al lui Hristos să fie imensă.

„Ne confruntăm cu probleme pe care nu le putem rezolva și trebuie să mergem la rugăciune. Înțelegem că avem de-a face cu probleme fără soluție la care numai Dumnezeu are răspunsul, iar acest lucru ne determină să ne întoarcem la rugăciunea fierbinte”, spune Friz.

„Există un sentiment apăsător în legătură cu zilele pe care le trăim și trebuie să veghem și să ne rugăm Domnului.”

Acest lider de rugăciune afirmă, de asemenea, că există o foame de unitate în creștere rapidă între creștini.

„Oamenii citesc rugăciunea lui Isus din Ioan 17 și se întreabă: ‘Ar trebui să fim una. Cum ajungem acolo?’ Cea mai bună cale este rugăciunea împreună; rugându-ne astfel vom vedea cum crește dragostea noastră unul pentru altul și cum crește unitatea dincolo de liniile etnice, rasiale și confesionale”, spune Friz.

Grupurile decid să se alăture celor 10 zile din motive diferite, dar toate sunt unite de dorința de a avea o prezență mai mare a lui Dumnezeu în viețile și comunitățile lor și de convingerea că prezența lui Dumnezeu schimbă totul. Evenimentele din cadrul celor 10 Zile încep cu pocăința. Alte teme majore includ împlinirea Marii Trimiteri, mântuirea Israelului și revenirea Domnului.

„Tema centrală a mișcării este de a vedea biserica globală devenind Mireasa pură și fără pată despre care se vorbește în Scriptură, pregătită pentru revenirea Domnului”, spune Friz.

În ultimii câțiva ani, organizatorii 10 Days au observat o creștere exponențială a participării la aceste evenimente 10 Days din întreaga lume, care se află acum în al 18-lea an. Se oferă acum suport în mai multe limbi, inclusiv în spaniolă, italiană, franceză și germană.

„Asistăm la o explozie de rugăciune în țările persecutate din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Asia și alte locuri care se confruntă cu adevărat cu persecuția”, spune Friz.

El subliniază că „rugăciunea făcută în mod regulat și persistent” este modul în care Dumnezeu a ales să producă treziri religioase de impact.

Un ghid de rugăciune și resurse suplimentare pentru a sprijini participarea la cele 10 zile de rugăciune sunt disponibile pe www.10days.net. Poți să te înscrii pe tine sau, dacă te simți chemat, poți să-ți înscrii orașul în această iar Dumnezeu te poate folosi pentru a face o schimbare care va avea impact în viața ta și a celor din jurul tău.

Sursă: Charisma News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.