O nouă biserică închisă de militarii ruși în regiunea Zaporojie, Ucraina

Creștinii din teritoriile ocupate de armată rusă se confruntă cu restricții și persecuții. Unele clădiri ale bisericilor baptiste au fost confiscate, iar altele au primit interdicția de a se mai întruni.

„Salutări dragă frate! Sunt de la biserica din satul Chkalovo, raionul Melitopol, regiunea Zaporojie. Înainte de război, biserica noastră avea 110 membri. Acum a mai rămas doar jumătate.

Ieri, militarii Federației Ruse au venit la slujba de seară și au interzis adunarea, spunând: „Picioarele voastre nu vor fi aici după referendum, avem o singură credință – ortodocșii”.

Biserica este acum într-o mare frământare, pentru că slujbele au avut loc în fiecare zi din prima zi de război. Vă rugăm să vă rugați și să transmiteți informațiile altor frați și surori. Mulțumesc pentru munca ta, binecuvântări” este mesajul unui membru către jurnalistul Andreas Patz.

La Melitopol, autoritățile ocupante au „denazificat” Casa de Rugăciune a bisericii „Harul”. Aceasta, dacă nu mă înșel, este deja a treia clădire de biserică din oraș care a fost ocupată de teroriști. Mă întreb cum merge reparația bisericilor din Mariupol?”, notează jurnalistul și pastorul Andreas Patz în jurnalul său pe Telegram.

Și slujitorii evanghelici sunt persecutați. Presbiterul Leonid Ponomarev a fost din nou dus de reprezentanții „autorităților” ocupante din Mariupol. De data aceasta la Donețk, la MGB. Mai mult, împreună cu soția sa. Nu există nicio legătură cu ei. Informațiile sunt însoțite de o cerere de rugăciune. Alăturați-vă rugăciunii pentru familia lui Leonid Petrovici și rugați-vă pentru eliberarea orașului Mariupol.

Rugați-vă pentru pacea și restaurarea Ucrainei. Rugați-vă pentru pacea și retragerea trupelor ruse de pe teritoriul vecinilor. Rugați-vă pentru pacea și vindecarea acestor două țări sfâșiate de un război fără sens.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.