Zi de POST și RUGĂCIUNE în bisericile evanghelice din Rusia

Chemarea la mobilizare parțială a provocat un val de proteste și plecări în masă a bărbaților din Rusia. Zboruri disponibile nu mai sunt pentru două săptămâni înainte, iar cozile de la frontiera cu Finlanda, unica țară europeană care mai permite trecerea cetățenilor ruși cu viză Schenghen se întind pe km. În regiunile îndepărtate, bărbații sunt îmbarcați în masă în autocare comandate și trimiși spre granița cu Ucraina.

Această veste venită ca un trăsnet a scos mii de oameni în stradă, iar sute dintre ei au fost arestați, agresați fizic și maltratați.

Bisericile evanghelice au dedicat ziua de joi, 22 septembrie 2022 pentru Post și Rugăciune.

Marius Giura, misionar în Buryatia împărtășește motivele de rugăciune puse înaintea Domnului de bisericile din Rusia și ne cheamă să ne alăturăm în post și rugăciune, celor aflați pe ambele baricade.

„Dragi surori și frați,
Bisericile evanghelice din Rusia sunt astăzi și în zilele următoare în post și rugăciune:

– pentru ca războiul și vărsarea de sânge în Ucraina să înceteze;
– pentru ca Dumnezeu să-i mângâie pe toți cei care suferă din cauza acestui război;
– pentru ca cei credincioși să ducă Vestea Bună – Evanghelia, în puterea Duhului, oamenilor care, în condițiile de acum (război, mobilizare, etc.), sunt îngrijorați sau în panică și probabil mult mai deschiși pentru a o primi;
– pentru ca pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, să stăpânească în inimile copiilor Lui, în timp ce ei aruncă asupra Lui toate îngrijorările lor, prin rugăciuni și cereri cu mulțumiri.

Vă chemăm să vă uniți în rugăciune (și post) împreună cu ei astăzi și zilele care urmează!

Unii dintre bărbații din bisericile din Buryatia, cu care am slujit de multe ori împreună, au fost deja mobilizați. Rugați-vă ca și prin aceste împrejurări oamenii din Rusia să înțeleagă mai clar nebunia și urâciunea acestui război, enormele suferințe provocate de el și să fie gata să facă orice le stă în putință pentru oprirea lui!

După ce ne-am petrecut vara în țară bucurându-ne de timp petrecut cu fetele și mamele noastre, vizitând biserici și încercând să mobilizăm credincioșii la misiune, dar și slujind în diverse contexte refugiaților din Ucraina, noi ne pregătim în aceste zile să plecăm înapoi spre Buryatia, cel târziu pe 4 octombrie. Aceasta este ceea ce am înțeles de la Dumnezeu până acum – că trebuie să încercăm să ne întoarcem în Siberia, dacă ne lasă să trecem la graniță, și să continuăm să slujim buryaților, rușilor și celorlalte grupuri etnice care trăiesc în jurul Lacului Baikal.

Rugați-vă și pentru noi ca să umblăm cu Dumnezeu și în voia Lui în aceste vremuri tulburi și nu lipsite de pericole. Fie binecuvântarea Lui peste fiecare dintre voi, în timp ce umblați cu Dumnezeu.

În harul Lui,
Marius Giura”!

Echipa ȘtiriCreștine.ro vă cheamă să mijlociți pentru vindecarea poporului rus și ucrainean. Pentru încetarea focului la aceste două frontiere. Pentru potolirea urii și a mâniei dintre cele două popoare. Pentru înlăturarea lui Putin de la pupitrul țării și binecuvântarea Rusiei cu un conducător dedicat lui Dumnezeu.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.