Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru popoare fără Biblie – Idaksahak, Mali

Buletin săptămânal 23-29 septembrie 2022

Verificarea finală a Evangheliei după Marcu: Sudanul de Sud
După o scurtă revenire în România, pentru aproximativ o lună, Tamara s-a reîntors pe câmpul de misiune. Acolo slujește ca traducător în echipa de traducere a Bibliei pentru poporul Lopit. Rugați-vă pentru înțelepciune, sănătate, protecție și putere de muncă pentru toată echipa. Cu ajutorul Domnului, trebuie să termine verificarea finală a Evangheliei după Marcu. Rugați-vă ca El să îi ajute să finalizeze și această etapă cu bine. Rugați-vă să se poată concentra pe următoarele etape.

Provocări și binecuvântări în noul rol: familia Cuceuan
Duminică, 18 septembrie, la Biserica Noua Speranță din Zalău, a avut loc un program de dedicare în noile roluri pentru Ruben și Ionuț. Cu această ocazie, Ionuț, Daniela și copiii au petrecut la Zalău mai multe zile alături de familia lor. Odată cu preluarea funcției de director, Ionuț realizează atât provocările funcției, dar și binecuvântările ei.

  • Mulțumim Domnului pentru colegii din Wycliffe România și cei din Wycliffe Europa, care au fost prezenți duminică. Am avut o părtășie binecuvântată.
  • Mulțumim Domnului pentru toți cei care ne susțin în rugăciune și ne-au transmis încurajări în ultima perioadă.
  • Rugați-vă pentru Ionuț, pentru înțelepciune și o bună organizare a timpului și a activităților de zi cu zi.
  • Rugați-vă pentru întreaga familie, în special pentru copii, care s-au îmbolnăvit mai des în ultima perioadă.

Salutări din Etiopia: Luminița Prisecaru
Pace dragi frați și surori de departe. Vă salut cu drag în Numele Domnului nostru Isus, de pe meleaguri etiopiene. Dumnezeu lucrează mereu și în multe feluri în diferite locuri de pe pământ.

  • Îi mulțumim Lui pentru felul în care ne-a ajutat până acum în mijlocul crizelor politice și a pandemiei.
  • ÎI mulțumim căci ne-a ajutat să terminăm de tradus și de verificat cartea Geneza și cărțile Noului Testament până la 2 Tesaloniceni inclusiv.
  • Să ne rugăm ca înregistrările audio ale Genezei și a cărților Noului Testament până la Efeseni, inclusiv, să fie folositoare bisericii și mai ales extinderii Împărăției lui Dumnezeu în Ale.
  • Să ne rugăm ca restul Noului Testament să fie terminat în timp cât mai scurt.
  • Să ne rugăm ca Domnul să aducă foame spirituală în Ale și să sature și foametea fizică de acolo.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Idaksahak, Mali
După calendarul lunar, în luna septembrie ne rugăm pentru poporul Idaksahak din Mali, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba maternă. Rugați-vă pentru lucrători în acest popor. Este dificil de contactat și de dezvoltat relații cu popoarele nomade. Este posibil să existe doar câțiva urmași ai lui Isus în rândul poporului Idaksahak. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să îi încurajeze. Rugați-vă pentru oportunități de a auzi Evanghelia.

Sănătate pentru director și echipa sa: Noua Zeelandă
Lăudați-L pe Domnul pentru că l-a vindecat pe Rob Lovatt, directorul Wycliffe Noua Zeelandă, care suferea de câteva luni de probleme grave la stomac și gastrointestinale. Rob a îndurat mai multe tratamente cu antibiotice, investigații radiologice și teste pentru aceste probleme. Lăudați-L pe Dumnezeu că analizele au dat rezultate clare, iar sănătatea lui Rob s-a îmbunătățit cu schimbări în dietă și medicamente. Rugați-vă pentru sănătate în continuare pentru Rob și echipa sa de directori. Lăudați-L pe Domnul pentru timpul de odihnă de care s-au bucurat directorii și soțiile lor în februarie. A fost o ocazie minunată de a se reuni pentru a se ruga, a se odihni și a face planuri pentru anul acesta.

Conducere și misiune: Japonia
Lăudați-L pe Domnul pentru reconfirmarea lui Josh Matsumaru în funcția de director executiv Wycliffe Japonia pentru un al treilea mandat. Mulțumiți Domnului pentru înțelepciunea și protecția Sa pentru Josh și cereți să îi acorde lui Josh mai multe oportunități de a promova misiunea de traducere a Bibliei în Japonia. Rugați-vă ca cei care vor auzi aceste prezentări să aibă inimi receptive și ca mulți să aleagă să se implice cu Wycliffe Japonia și să slujească prin intermediul acesteia.

Publicarea Noului Testament Zabana: Insulele Solomon
Poporul Zabana din Insulele Solomon va primi în curând Noul Testament complet. Activitățile de alfabetizare și de folosire a Scripturii au ajutat oamenii să folosească pasaje traduse din Biblie, în timp ce ei așteaptă cu nerăbdare publicarea Noului Testament.

  • Lăudați-L pe Dumnezeu că echipa Zabana a perseverat timp de 20 de ani în traducerea Noului Testament, iar acum lucrează la Vechiul Testament, finalizând recent o a doua revizuire a cărții Geneza.
  • Mulțumiți Domnului că oamenii spun că traducerea aduce pace, iubire, bucurie și vindecare în relațiile distruse din familii, comunități și confesiuni.
  • Rugați-vă ca procesul de publicare a Noului Testament să decurgă fără probleme, iar Dumnezeu să îi călăuzească pe liderii comunității în timp ce planifică activitățile pentru lansarea acestuia.

Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea înțelepciune exegeților și consultanților în traducere în timp ce ajută echipa Zabana să îmbunătățească traducerile provizorii ale Vechiului Testament

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.