Mana de luni: Luați în considerare utilizarea expresiei „PENTRU CĂ…”

Recent, am participat la o întâlnire cu un mic grup de scriitori, unde am auzit o frază ce pare demnă de folosit în multe situații. Imaginați-vă că purtați o conversație cu cineva care tocmai și-a expus declarația de misiune și pur și simplu răspundeți cu „pentru că…?” Apoi, așteptați cu răbdare să ofere o explicație mult mai profundă a motivelor care stau în spatele misiunii și a scopului pe care le-a declarat.

Scriitorul Russell Bishop a folosit această tehnică în ultimii 40 de ani. El a îndrumat și a instruit nenumărați oameni cu ajutorul acestei întrebări importante, pentru a-i provoca să se gândească la modul în care își pot conduce mai bine afacerile. Bishop este cunoscut la nivel internațional pentru munca sa cu grupurile de clienți corporativi iar eu consider că el este unul dintre cei mai înțelepți și amabili oameni pe care i-am întâlnit.

Aș dori să vă provoc să luați în considerare expresia, „pentru că”, în  dezvoltarea personală a dumneavoastră dar și în interacțiunile cu ceilalți.

Indiferent dacă sunteți proprietar al unei afaceri sau doriți doar să vă măriți gradul de conștientizare a modului în care puteți ajuta la transformarea acestei lumi într-un loc mai bun, cred că această scurtă frază poate fi esențială pentru viața dumneavoastră. Sunt uimit de cât de des mi-a venit în minte expresia „pentru că” din momentul în care am făcut cunoștință cu acest concept. Mai jos sunt cateva exemple:

Joc golf „pentru că….”

Golful a fost unul dintre hobbiurile mele preferate pentru mai bine de 50 de ani. A fost o perioadă în care am eram destul de bun la joc, dar astăzi sunt ușor dezamăgit de jocul meu per general. Acum plănuiesc să mă antrenez mai mult și ocazional chiar să exersez – „pentru ca” să mă pot bucura și mai mult de joc. De asemenea, plănuiesc să-mi reduc așteptările – „pentru ca” să pot fi mai relaxat și mai în largul meu pe terenul de golf. Intenționez ca în ziua de astăzi ieșirile mele pentru golf să fie  ca o plimbare plăcută în parc.

Merg la muncă „pentru că….”

În ultimii 38 de ani, am lucrat cu sârguință în industria serviciilor financiare în cadrul unei companii importante. Au fost multe momente dificile, dar am rămas dedicat clienților mei. De ce? „Pentru ca” ei să fie serviți într-un mod adecvat, pentru a-i proteja atât pe ei cât și pe cei dragi lor în viitor. Știu acest lucru de ani de zile, dar este bine să verbalizăm motivul pentru care facem un anumit lucru, pentru a înțelege mai bine care sunt motivațiile care stau la baza muncii noastre. Din punctul meu de vedere un anumit verset biblic face referire directă la acest aspect. În Coloseni 3:17, apostolul Pavel i-a îndemnat pe cititori următoarele:

„Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl”.

Îi slujesc pe alții „pentru că….”

Am ajuns la concluzia că cel mai bun mod de a-mi demonstra dragostea pentru Domnul este prin relația mea cu ceilalți. Cu alte cuvinte, trebuie să slujesc nevoilor clienților mei, astfel încât Tatăl meu Ceresc să fie mulțumit când îi pun pe alții mai presus de propriie mele nevoi și dorințe. Cel mai important obiectiv pe care îl am acum în viața mea este să plac lui Dumnezeu. Luați în considerare cuvintele pe care Pavel le spune în Galateni 2:20:

Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine.

El i-a oferit viața lui Isus Hristos – s-a concentrat  pentru ca tot ceea ce făcea  să-L onoreze pe Domnul.

Permiteți-mi să închei cu acest gând: Acum peste două mii de ani, Dumnezeu l-a trimis pe pământ pe singurul Său Fiu. Isus Hristos, Omul Dumnezeu a petrecut aproximativ 33 de ani pe acest pământ cu singurul scop de a muri pe cruce pentru păcatele noastre, ca apoi să fie îngropat și să  învie, pentru ca astfel să putem fi în părtășie cu Dumnezeu și să experimentăm viața veșnică ! Acceptarea lui Hristos în viețile noastre, așa cum este scris în Ioan 1:12, echivalează cu o simplă tranzacție de credință. Dar dacă facem  acest lucru, el poate revoluționa fiecare moment în care ne gândim la ceea ce facem și la motivele care stau în spate – „pentru că…?”

Autor: Jim Langley

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.