Coaliție conservatoare câștigă alegerile în Italia

Sursă foto: Facebook Giorgia Meloni

Giorgia Meloni lidera formațiunii Fratelli d’Italia este așteptată să devină prima femeie prim-ministru al Italiei, după ce a câștigat alegerile parlamentare. Ea spune că va încerca să restabilească mândria țării. Ea se opune ideologiei de gen, legilor liberale privind avortul și are o poziție dură față de imigrație.

Partidul care a câștigat alegerile, Fratelli d’Italia  (nume preluat de la imnul național) a primit cea mai mare susținere, cu 26,1% din voturi. Alegerile au fost umbrite de cea mai scăzută prezență la vot din istorie (64%, în scădere față de 73% în 2018, care a fost, de asemenea, un nivel record). Acest lucru este văzut ca un semn al oboselii populației italiene față de elita sa politică, cu 6 guverne diferite în ultimii 10 ani.

Partenerii lui Meloni din coaliția sa de dreapta (fostul ministru de interne Matteo Salvini și fostul premier Silvio Berlusconi) au avut rezultate slabe, obținând amândoi în jur de 8% din voturi. Cu toate acestea, cei trei vor avea o majoritate în parlament (aproximativ 240 din cele 400 locuri).

Partidul lui Meloni este înfierat de către presa internațională ca fiind de extremă dreapta și naționalist. Melono este acuzată că în tinerețe a avut legături cu mișcările neofasciste, însă ea a declarat recent că fascismul în Italia aparține trecutului. Ea are experiență guvernamentală ca ministru al tineretului între 2018 și 2010.

Prima femeie care va conduce Italia

În timpul campaniei, ea s-a concentrat pe probleme arzătoare precum creșterea costurilor energiei, șomajul, „elitele tehnocrate” care au impus restricțiile grele ale Covid-19, imigrația ilegală și ideologiile progresiste care intră în conflict cu valorile creștine tradiționale. Analiștii spun că stilul ei populist a ajutat-o să se conecteze emoțional cu alegătorii dezamăgiți.

Provenind dintr-un cartier al clasei de jos din Roma, Meloni a explicat în amintirile sale că mama sa a fost aproape să o facă avort când era însărcinată cu ea, dar s-a răzgândit și a devenit o mamă singură. Meloni este ea însăși mamă a unei fetițe de șase ani și se opune avortului și ideologiilor de gen.

Viitorul premier nu este căsătorită cu partenerul său, dar se definește ca fiind o creștină romano-catolică care adesea nu participă la slujba de duminică. Meloni a declarat că are un interes puternic pentru îngeri, având multe astfel de imagini acasă și în birourile în care lucrează, sperând la protecție. Ea spune că loialitatea și determinarea în valorile tradiționale sunt punctele forte ale unui politician.

Conexiuni în Europa

Frații din Italia a fost clar în sprijinul său pentru Ucraina împotriva invaziei rusești, deși partenerii săi mai mici de coaliție (Salvini și Berlusconi) au fost adesea vocali în admirația lor pentru Vladimir Putin.

Giorgia Meloni a cerut, de asemenea, Uniunii Europene să respecte mai mult Italia, deși partidul său nu pledează pentru ieșirea din Uniune. Pe continent, Georgia Meloni a construit alianțe cu liderul Ungariei, Viktor Orbán, și cu naționaliștii de extremă dreapta Marine Le Pen și Vox în Spania.

O perspectivă evanghelică

Înaintea alegerilor, liderul evanghelic italian Giacomo Ciccone a deplâns fragmentarea din societatea italiană. El a declarat pentru Evangelical Focus: „Probabil că Fratelli d’Italia va fi răsplătit electoral pentru liniaritatea și simplitatea pozițiilor lor în opoziție cu schimbările întortocheate de poziție ale celorlalte partide în timpul ultimei legislaturi.”

Președintele Alianței Evanghelice din Italia (AEI) spune că creștinii din această țară trebuie să dezvolte o alternativă socio-politică eficientă care să se alimenteze din Evanghelie. Documentul nostru „Pentru binele Italiei” (2008), precum și angajamentul nostru în favoarea libertății religioase, a familiei, a separării bisericii de stat și a pluralismului social merg în această direcție.”

Sursa: Evangelical Focus

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.