China, creștini botezați sub ploaia de pietre din partea trecătorilor

Creștinii de la bisericaTrinity Harvest Gospel din orașul Shenzhen au fost atacați în timpul unui botez care a avut loc pe plajă, pe 10 septembrie.

Nu este prima dată când se întâmplă asta. Pe 16 aprilie, slujba de botez a fost oprită de către poliție, care s-a alertat din oficiu când unul din cei prezenți a postat din neatenție o fotografie a evenimentului pe rețelele de socializare.

Pe 10 septembrie, totul fusese organizat în cel mai mare secret de pastorul Mao Zhibin. Dar, la sosirea pe plajă, din cauza restricțiilor cauzate de COVID-19, creștinii au trebuit să-și scaneze pașaportul sanitar, făcându-și publică locația.

În timp ce se adunau pentru o fotografie de grup, peste douăzeci de oameni au venit înspre ei ca să-i oprească. Nu erau în uniformă, dar au încercat să-i împiedice pe membrii bisericii să facă poze.

Însoțit de pastorul Wu Lixin, credincioșii au intrat în apă pentru a continua botezurile, dar mulțimea le-a spus că activitățile religioase nu sunt permise în acest loc. Mai mulți trecători au început apoi să arunce cu pietre în ei. În ciuda acestui fapt, creștinii au continuat să fie botezați.

Pastorul Mao Zhibin a relatat pe larg pe contul său de Facebook cele întamplate:

„S-a întâmplat o scenă șocantă, o duzină de oameni împreuna cu liderul lor, au început să ridice pietre și să le arunce în noi, nenumărate pietre au căzut în jurul nostru, în mare.”

După botez, creștinii au mers la un restaurant pentru a lua masa împreună, fiind urmăriți de mulțime.

SURSA | Info Chrétienne

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.