Tânără din Uganda ucisă în aceeași zi în care l-a acceptat pe Hristos

Sursă foto: Unsplash

O tânără musulmană de 23 de ani din estul Ugandei, care s-a convertit la creștinism pe 18 septembrie, a fost otrăvită în aceeași noapte, au declarat surse locale.

Namata Habiiba a participat la o adunare creștină pe 18 septembrie la invitația unei prietene din satul Wakawaka, districtul Bugiri și acolo a crezut în Hristos, a declarat prietena.

Habiiba, care locuia cu mama ei vitregă musulmană, după ce părinții ei au fost uciși într-un accident de mașină în 2019, s-a întors acasă de la slujba de la biserică împreună cu prietena ei, iar mama ei vitregă a întrebat-o de ce s-a întors atât de târziu. Habiiba i-a spus că a participat la o slujbă religioasă și s-a convertit la creștinism, ceea ce a determinat-o pe mama sa vitregă, Namu Sauya,  să nu mai rostească nici un cuvânt.

Sauya a pregătit și a servit mâncare pentru ele și apoi a părăsit camera, a spus prietena Habiibei, care postea în acea zi și nu a mâncat. La scur timp după ce a început să mănânce Habiiba s-a plâns de dureri puternice de stomac și a început să vomite, a spus prietena.

Aceasta a strigat după Sauya, dar nu a primit niciun răspuns. În curând au sosit vecinii, dar Sauya dispăruse.

Habiiba a fost dusă de urgență la un spital din Bugiri, unde un medic i-a administrat medicamente, dar aceasta a murit la scurt timp. Autopsia a stabilit că a murit pentu că a ingerat otravă de șobolani.

Habiiba lasă în urmă un copil de 3 ani. Tatăl copilului este un musulman căsătorit care plănuia să o ia ca a doua soție.

Oficialii locali și alți săteni au condamnat crima și au întreprins o acțiune de căutare a lui Sauya, care este în continuare dispărută.

Trupul lui Habiiba a fost depus sâmbătă (24 septembrie) în satul Musubi, unde a fost înmormântat și tatăl ei.

Mamă bătută pentru credința ei

În satul Bamusuta din centrul Ugandei, în districtul Kiboga, un musulman și-a bătut și părăsit soția după ce a aflat că aceasta s-a convertit la creștinism.

Falida Nazziwa, în vârstă de 42 de ani, a participat pe 10 septembrie la o noapte de rugăciune la o biserică din orașul Kiboga, în timp ce soțul ei era plecat la munca sa de șofer de camion. Creștină în secret, Nazziwa se aștepta ca soțul ei, Saidi Mudogo, să se întoarcă târziu în ziua de 11 septembrie, dar acesta se întorsese acasă înainte ca ea să se întoarcă de la rugăciune.

„Dimineața, când m-am întors acasă, l-am găsit pe soțul meu foarte furios în incintă și m-a întrebat unde am dormit”, a declarat Nazziwa pentru Morning Star News. „I-am spus adevărul, că am fost la o noapte de rugăciune la biserică. Când a auzit de rugăciune  a sărit pur și simplu la gâtul meu strigând: ‘Nu vreau rugăciuni în casa mea’ și a început să mă bată și să mă strângă de gât în timp ce striga: ‘Allah akbar [Dumnezeu este mai mare]’ și ‘Kafir, kafir [necredincios]!’ ”.

Doi bărbați au auzit strigătele lui Nazziwa și s-au grăbit să o salveze, dar Mudogo a alungat-o pe ea și pe cei doi copii mai mici ai săi, iar aceștia s-au refugiat într-o locație necunoscută. Cuplul mai are alți trei copii mai mari, care erau plecați în acel moment.

Pastorul bisericii a declarat că Nazziwa a primit tratament la o clinică medicală din Kiboga. Ea a luat medicamente pentru umflături dar avea și leziuni interne care îi provocau dureri puternice, a spus acesta.

„Soțul a dispărut de atunci, dar îl vom găsi”, a declarat pastorul pentru Morning Star News. „Am raportat incidentul la secția de poliție din Kiboga. Sperăm că agresorul va fi arestat și că se va face dreptate pentru mama suferindă.”

Atacurile au fost cele mai recente dintre numeroasele cazuri de persecuție a creștinilor din Uganda pe care Morning Star News le-a documentat.

Constituția Ugandei și alte legi prevăd libertatea religioasă, inclusiv dreptul de a-și propaga credința și de a se converti de la o credință la alta. Musulmanii nu reprezintă mai mult de 12 % din populația Ugandei, cu o concentrație mare în zonele estice ale țării.

Sursa: Morning Star News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.