Jurnal de rugăciune: Traducerea Bibliei în limba semnelor din Etiopia 

Cursurile de pregătire din Anglia
Flavia ne scrie: „Vreau să încep prin a mulțumi celor care s-au rugat pentru mine. Am ajuns cu bine în Anglia și am reușit să mă acomodez destul de repede la noul mediu. Am început cursurile și am multe de făcut. Am finalizat unul din cele trei module cu bine. Mulțumesc Domnului că am învățat multe lucruri folositoare care mă vor ajuta pe câmpul de misiune. La capelă, pe data de 4 octombrie, s-a vorbit din Matei 6:25-34. Acest mesaj a venit la timp deoarece aveam de scris o temă dificilă și ceea ce a fost subliniat a fost că Dumnezeu nu ignoră micile noastre îngrijorări.

 • Mulțumesc Domnului că am colegi și profesori dedicați lucrării Sale. De asemenea, doamna cu care stau este o persoană cu care mă înțeleg bine.
 • Mulțumesc Domnului pentru că aici avem așa multe resurse și persoane care sunt gata să ajute cu învățatul.
 • Rugați-vă pentru înțelepciune să pot înțelege cursurile și să îmi scriu temele cât mai bine. Este un curs intensiv și uneori pare că trecem foarte repede prin teorie, iar temele pot părea a fi dificile.
 • Rugați-vă pentru claritate cu privire la locul unde voi merge misionară după finalizarea cursurilor. Vreau ca Domnul să îmi dea un răspuns clar să știu unde este planul Său să slujesc.

Domnul să vă binecuvânteze cu pacea și liniștea Sa.”

Traducerea în limba Ale continuă: Etiopia

Luminița ne trimite vești și motive de rugăciune: „Împreună cu echipa, am terminat de tradus până la cartea Filimon inclusiv. Cu consultantul am verificat până la 2 Tesaloniceni inclusiv.

 • Rugați-vă să găsim consultant pentru jumătatea lunii noiembrie pentru a verifica 1 si 2 Timotei.
 • Rugați-vă să găsim loc în studio pentru a înregistra audio de la Coloseni până la 2 Timotei.
 • Rugați-vă ca aplicația care conține Scriptura publicată până acum să fie de folos Domnului în extinderea Împărăției Lui.
 • Am făcut o infecție în gât și acum iau antibiotic. Sunt obosită din acest motiv. După voia Lui, să mă întremeze El.
 • De trei ani și ceva câmpurile oamenilor în mijlocul cărora locuiesc nu au produs suficient sau mai deloc. Lipsa ploilor a adus foamete. Războiul i-a stors de putere. Rugați-vă pentru ei, pentru guvern și pentru biserică să facă ce îi călăuzește Domnul, cu credincioșie. Rugați-vă ca aceste crize și necazuri să fie spre mântuirea multora.”

Traducerea Bibliei în limba semnelor din Etiopia 
Petru continuă să lucreze online cu echipa de traducători din Etiopia și totodată îl pregătește pe Abel, liderul echipei locale, să devină sfătuitor exegetic. Dintre binecuvântările lucrării și cerințele de rugăciune, Petru ne împărtășește:

 • Onoarea de a traduce Cuvântul lui Dumnezeu, ne îndeamnă la rugăciune, astfel încât munca noastră să fie încununată de biserici vii, zidite pe valori și principii biblice corecte.
 • Suntem mulțumitori Domnului pentru călăuzirea și priceperea care ne-a dat-o să verificăm textele Biblice traduse în format video.
 • Cu ajutorul Domnului va trebui să merg pentru o lună în Etiopia să lucrez cu echipa. Să ne rugăm ca plecarea să nu fie zădărnicită și să pot pregăti toate materialele, pentru a avea un timp de lucru eficient acolo.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Tai Laing, Myanmar
După calendarul lunar, în luna octombrie ne rugăm pentru poporul Tai Laing din Myanmar, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba maternă. Rugați-vă pentru deschidere spirituală în rândul acestui popor. Ei cred în vise și interpretarea lor. De aceea, rugați-vă ca Domnul să le vorbească prin vise și viziuni liderilor Tai Laing. Rugați-vă ca poporul Tai Laing să aibă șansa de a auzi Evanghelia într-un mod adecvat contextului în care trăiește.

Slujirea refugiaților: Taiwan, Global
Liderii Wycliffe Taiwan se roagă pentru a recruta membri care să slujească refugiații de peste hotare. Rugați-vă pentru uși deschise în domeniile educației, dezvoltării comunității, vindecării traumelor și serviciilor medicale. Ei se roagă pentru două țări din Orientul Mijlociu. Rugați-vă ca ei să poată stabili legături cu organizațiile partenere. Cereți Domnului să pregătească emoțional, spiritual și fizic viitorii membri care vor sluji refugiaților.

Progrese în traducerea Vechiului Testament: Kenya
Organizația Traducerea Bibliei și alfabetizare (BTL), la fel ca multe alte mișcări de traducere a Bibliei, pune accent mai mare pe traducerea Vechiului Testament. Recent, echipa de traducere a finalizat cu succes verificarea cu consultanții a cărților Estera și Judecători în limba poporului Rendille. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru că a dat echipei putere, discernământ și capacitatea de a respecta termenele stabilite. Rugați-vă pentru echipă în timp ce continuă să traducă Leviticul, Proverbele, Deuteronomul și Psalmii.

Seminar de vindecare a traumelor: Filipine
Lăudați-L pe Domnul pentru seminarul de vindecare a traumelor din luna iulie, organizat pentru echipa de traducere a Vechiului Testament din Balangao, de către Asociația Traducătorilor din Filipine, în parteneriat cu Societatea Biblică Filipine (PBS). Unii membri ai comunității Balangao au trecut prin provocări traumatizante în timpul pandemiei. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru ajutorul pe care PBS l-a oferit în atenuarea durerii și a suferinței pe care echipa și ceilalți le-au experimentat. Rugați-vă ca participanții să pună în practică ceea ce au învățat și să trăiască Evanghelia prin oferirea de asistență celor care au trecut prin traume, precum  sinucideri și decese premature, în timpul pandemiei. Rugați-vă ca echipa de traducere să reflecte dragostea lui Dumnezeu în acțiune față de comunitate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.