Columbia: proiect de lege privind legalizarea sinuciderii asistate a copiilor a fost aprobat

O primă comisie a Camerei Reprezentanților, echivalentul columbian al Senatului, a aprobat pe 3 octombrie extinderea sinuciderii asistate la copii de la vârsta de 6 ani, „reprezentați de părinți sau de tutori legali”.

Luis Miguel López Aristizábal, membru al unui grup pro-viață, a declarat pe Twitter că „sinuciderea asistată este o corupere a compasiunii, o depravare a milei. Dacă un adolescent nu are maturitatea să-și cumpere o casă, o mașină, etc…cum are maturitatea să-și convingă părinții și pe medici că e suficient de matur pentru a lua decizia de a încheia socotelile cu viață?”

Este pentru prima dată când un proiect de lege care este în favoarea sinuciderii asistate a fost aprobat de când Curtea Constituțională din Columbia a dezincriminat aceste practici în 1997. De atunci, zeci de inițiative parlamentare similare au fost respinse. Această propunere privind sinuciderea în rândul copiilor, care face parte dintr-un alt proiect de lege mai larg privind sinuciderea asistată și eutanasierea, trebuie acum dezbătută în ședință plenară.

Belgia nu are limită de vârstă pentru sinuciderea asistată

În februarie 2014, Belgia a devenit prima țară din lume care a legalizat eutanasia pentru minori, fără limită de vârstă. Primele intervenții au fost efectuate în 2016 și 2017 pe copii de 9, 11 și 17 ani. O altă eutanasiere a unui minor a fost declarată în 2019.

Mai recent, o tânăra adultă de 23 de ani a recurs la sinucidere asistată în această țară. Martor direct la atentatele din 22 martie 2016 de la Bruxelles, când era adolescentă, Shanti De Corte, a invocat o traumă pe care nu a reușit să o depășească niciodată. Viața ei a fost întreruptă în mai anul trecut pe motiv de „suferință psihică insuportabilă”, relatează RTBF . O asistentă care a stat de vorba cu ea a remarcat că tânăra suferea cel mai probabil de tulburări psihice înainte de aceste evenimente.

SURSA | Evangeliques.info

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.